REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį Lietuvos gėjų lyga (LGL), minėdama Tarptautinę dieną prieš homofobiją ir transfobiją (angl. International day against homophobia and transphobia – IDAHO), Vilniuje surengė spalvingą akciją. Skambant muzikai, Vilniaus gatvėmis važinėja balionais ir vėliavomis išpuoštas atviras autobusas, iš kurio skelbiama informacija apie Vilniuje vykstančias „Vaivorykštės dienas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva subrendo?

Seimo narys Rokas Žilinskas taip pat prisijungė prie „Vaivorykštės dienų“ minėjimo. Jis atėjo prie Seimo pašonėje įvairiaspalvę vėliavą išskleidusių žmonių.

REKLAMA

R. Žilinskas portalui Balsas.lt pasakojo, kad tokie minėjimai yra labai reikalingi vien dėl švietėjiškos misijos: „Vaivorykštės spalvos simbolizuoja įvairiapusiškumą. Tokia yra mūsų visuomenė ir nieko blogo tame nematau“, – tikino Seimo narys.

Išgirdęs klausimą, ar žino, kiek Lietuvoje yra homoseksualių asmenų, R. Žilinskas užtikrino, kad tikrai nėra skaičiavęs. „Žinoti homoseksualų skaičių yra visiškai neaktualu. Tikrai neskaičiavau“, – juokėsi R. Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas pridūrė, kad dėl seksualinės orientacijos gatvėje jis beveik niekam neužkliūva: „Pasitaiko pavienių atvejų, tačiau asmeniškai pats į juos nekreipiu jokio dėmesio. Suprantama, jeigu būtų naudojama fizinė prievarta, tada situacija būtų kitokia.“ Anot Seimo nario, tiek Vilnius, tiek Lietuva jau yra pakankamai subrendę.

Pasimaišė P. Gražulis

Nors autobusą, kuriuo važiuoja keliolika asmenų, lydi policijos bei privačios saugos tarnybos ekipažai, susitikę homofobiškomis pažiūromis garsėjantį parlamentarą Petrą Gražulį homoseksualai nusprendė pakeisti iš anksto numatytą akcijos maršrutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėdami akciją LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenės nariai 11 val. autobusu atvyko prie Seimo ir čia išskleidė 10 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliavą. Su jais susitikti išėjo keli Seimo nariai – socialdemokratai Birutė Vėsaitė ir Julius Sabatauskas bei konservatorių frakcijos narys Rokas Žilinskas.

Nuo Seimo rūmų akcijos dalyviai buvo sumanę važiuoti prie Vilniaus miesto savivaldybės Konstitucijos prospekte, tačiau sužinoję, kad ten jų jau laukia Petras Gražulis, jie maršrutą nusprendė pakeisti.  Tokį sprendimą jie sakė priėmę, nes paprasčiausiai nenori kelti skandalo ir daryti reklamos akibrokštais politinius taškus bandančiam susikrauti Seimo nariui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų