REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų pradžia „BMW Group“ koncernui kol kas klostosi puikiai, pirmaujančiu „premium“ segmento automobilių gamintoju save įvardijančios kompanijos pardavimai balandžio mėnesį išaugo dar 6,1 proc. Iš viso praėjusį mėnesį pasaulio rinkose buvo parduoti 145,505 BMW, „Mini“ ir „Rolls-Royce“ markių automobiliai. Per pastaruosius keturis mėnesius klientams pristatytų automobilių skaičius išaugo 9,8 proc. ir pasiekė naują rekordą – 571,040 vienetų.

REKLAMA
REKLAMA

„Po to, kai buvo užfiksuotas geriausias pirmasis ketvirtis kompanijos istorijoje, dabar mes pranešame apie sėkmingiausią visų laikų balandžio mėnesį. Viskas klostosi taip, kad šie metai mums taptų rekordiniais. Akivaizdu, kad mums naudą teikia patraukli produktų gama, kuri sėkmingai realizuojama visame pasaulyje. Šis impulsas tęsis, kadangi šiais metais mes pristatysime naujus modelius, tokius kaip 6 serijos BMW „Gran Coupe“, kuris debiutuos birželį“, ‒ kalbėjo administracijos, pardavimų ir rinkodaros valdybos narys Ianas Robertsonas.

REKLAMA

Balandžio mėnesį „BMW Group“ situacija gerėjo beveik visuose regionuose ir daugelyje rinkų. Azijoje pardavimų augimas išlieka dinamiškas, iš viso realizuoti 39,770 automobilių (praėjusiais metais 31,803, augimas – 25,1 proc.)  Kinijoje parduoti 27,197 automobiliai ir lyginant su tuo pačiu mėnesiu praėjusias metais jie išaugo 30,8 proc. (2011 m. – 20,800). Amerikoje pardavimai išliko stabilūs, realizuoti 32,705 automobiliai (3,9 proc. augimas). JAV rinka balandžio mėnesį taip pat keitėsi nežymiai, o 26,793 parduoti automobiliai reiškia, kad lyginant su praėjusiais metais pardavimai išaugo 6,1 proc.

Šiek tiek prasčiau BMW sekėsi Europoje, kurios rinkose buvo parduoti 68,033 automobiliai arba 2,0 proc. mažiau nei praėjusių metų balandžio mėnesį. Tiesa, čia taip pat galima išskirti keletą labiausiai išaugusių rinkų, tokių kaip Olandija, kurioje buvo parduoti 2100 automobilių (29,0 proc. augimas), Prancūzija, kurioje realizuoti 5150 automobilių (9,2 proc. augimas) ir Austrija, kur jų buvo parduota 2057 arba 9,4 proc. daugiau nei tokį pat laikotarpį pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų