REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nė dviejų metukų neturinti mažylė jau išgyveno net dvi sudėtingas operacijas. Augustei medikų verdiktas buvo negailestingas –  galvoje rastas iš akies nervo išaugęs auglys. Nors Kauno klinikų medikai atliktą sudėtingą operaciją laiko sėkminga, mergaitei šalinant auglį teko pašalinti ir akies nervą, tad Augutė viena akute nemato, dėl gydymo chemoterapija smarkiai pažeista organizmo endokrininė sistema ir išsivystė diabetas.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės mama Jolanta Matkevičienė visą savo laiką ir jėgas skiria kovai už dukros teisę gyventi, tiesa, vien atsidavimo čia nepakanka, mat tolesniam mergaitės gydymui trūksta finansinių išteklių.

REKLAMA

Diagnozė motiną šokiravo

„Apie vaiko ligą sužinojau praėjusį rudenį. Dukrytė ėmė prastai jaustis, vemti, bet gydytojai niekaip negalėjo rasti negalavimų priežasties. Nuo pat gimimo ji buvo labai sveika mergaitė, net sloga ar gripu nebuvo sirgusi, tad gydytojai iš pat pradžių tikrai negalėjo įtarti, kokia iš tiesų rimta situacija“, - naujienų portalui „Balsas.lt“ sakė J. Matkevičienė.

Moters teigimu, medikai iš pradžių manė, kad vėmimas atsirado dėl alergijos pienui ar virškinimo problemų. „Po kurio laiko pastebėjome, kad smarkiai pablogėjo vaiko judesių koordinacija, mergaitė dažnai laikydavosi už galvos, tuomet kreipiausi į Santariškių klinikų medikus ir buvo nustatyta diagnozė.“

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitei gresia apakimas

Pasak. J. Matkevičienės, mergaitė buvo skubiai operuota Santariškių klinikose, nes besikaupiantys skysčiai ėmė spausti smegenis: „Teko lašinti lašelines, bet dėl to skysčių kaupimasis buvo tik aktyvesnis ir vaiką ištiko koma, tad operacija buvo būtina. Vėliau dukra buvo pervežta į Kauno klinika tolimesniam gydymui bei atlikta dar viena operacija.“

Pašnekovės teigimu, Lietuvos medikai patarė šeimai kreiptis pagalbos į medikus užsienyje: „Man buvo pasiūlyti trys variantai – nedaryti nieko, sutikti operuoti mergaitę, nors prognozės nebuvo labai geros, ar rinktis chemoterapijos kursą, kurio veiksmingumas vos apie 20-30 proc. Nors chemoterapija ir gali pristabdyti auglio augimą, bet jos poveikis laikinas ir navikas vėl augdamas imti spausti gyvybiškai svarbius smegenų centrus. Dukrytei taip pat gresia apakimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiko gydymui – reikia 200 tūkst. litų

J. Matkevičienė ryžosi kreiptis pagalbos į medikus užsienyje ir išsiuntė jiems dukros ligos aprašus, magnetinio rezonanso nuotraukas ir sulaukė atsakymų iš Vokietijos ir Rusijos medikų. Nors specialistai suprasdami, kokia sunki mergaitės būklė, sutinka padėti šeimai, mergaitės gydymą užsienyje pareikalaus didelių finansinių išteklių, kurių tėvai šiuo metu neturi.

Mergaitės gydymui užsienyje reikia 200 tūkst. litų. Į klausimą, kokia situacija yra šiuo metu ir kiek pinigų dukros gydymui šeimai pavyko surinkti, mergaitės motina teigė, kad šiuo metu yra surinkta apie pusę reikiamos sumos.

REKLAMA

„Kol kas nežinome, ar mergaitę užsienio medikai tik operuos, ar taikys ir protonų terapiją, kuri būtų gydymo tęsinys. Specialistai teigia, kad ši terapija auglį gali užkonservuoti. Yra žinoma atvejų, kai po tokio gydymo žmonės toliau gyveno pilnavertį gyvenimą – nors auglys lieka galvoja, jo augimas buvo sustabdomas“, - pasakojo mergaitės mama.

Šiandien mergaitę gydantys medikai negali jos mamai tiksliai atsakyti, kiek veiksminga mažylei taikoma chemoterapija, tai paaiškės tik pabaigus gydymo kursą ir atlikus kompiuterinę tomografiją.

REKLAMA

„Jau pusę metų nedirbu, būnu su vaiku ir net pašalpos negaliu gauti, nes gulit ligoninėje neįmanoma gauti reikalingų išrašų ir kreiptis dėl išmokų“, - kalbėjo mama.

J. Matkevičienė nenuleidžia rankų ir tiki, kad atsiras gerų žmonių, kurie padės įveikti mažajai Augustei sunkią ligą.

Naujienų portalas „Balsas.lt“ prašo savo skaitytojų nelikti abejingais ir padėti mažajai Augustei.

Su mergaitės mama Jolanta Matkevičienė galite susisiekti šiuo elektroniniu paštu [email protected] arba telefonu +37067557201

Sąskaita SEB banke: LT077044060007817784

(AB SEB bankas, Gedimino pr. 12,LT- 01103 Vilnius,Banko kodas 70440) SWIFT - CBVILT2X

PAYPAL: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų