REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors 2009-ųjų sausį valdančiosios koalicijos nariai, sumanę įsteigti dar vieną - Energetikos ministeriją, dievagojosi, kad jos išlaikymas mokesčių mokėtojams nekainuos nė cento, o žmonių ten dirbs ne daugiau nei 47, melas greitai išaiškėjo. Vien ministerijos darbuotojų algoms kasmet išleidžiame daugiau nei po 5 mln. litų, o darbuotojų padaugėjo kone dvigubai, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, Energetikos ministerija prašo Vyriausybės dar 4 naujų etatų, per metus mums papildomai kainuosiančių apie 190 tūkst. litų. Ūkio ministerijos darbuotojų algoms iki įsteigiant Energetikos ministeriją 2008-aisiais buvo skirta 16,34 mln. litų, o šiemet abiem ministerijoms kartu - jau 35,6 mln. litų. Didžiausias leistinas Energetikos ministerijos darbuotojų skaičius išaugo iki 78. Tuo tarpu kol vietoj dviejų ministerijų buvo tik Ūkio, jos etatų skaičius buvo tik 264. Dabar abiejose ministerijose jų jau 327. Ir vis tiek Energetikos ministerija nori dar 4 papildomų etatų.

REKLAMA

Atitinkamą projektą parengusio Energetikos ministerijos Strateginio planavimo ir ES reikalų skyriaus vedėjo Tomo Lukoševičiaus aiškinimu, esą naujų etatų reikia, nes bus steigiamas naujas skyrius, kurio užduotis bus įsisavinti ES pinigus. Planuojama, kad skyriuje dirbs jo vedėjas bei pavaduotojas ir du vyriausieji specialistai. Šiuo metu Energetikos ministerijoje skyriaus vedėjai per mėnesį gauna 4 905 litų algą, pavaduotojai - 3 907 litus, vyr. specialistai - 3 563 litus. Tad naujų 4 pareigybių įsteigimas per metus kainuos apie 190 tūkst. litų. Beje, šioje ministerijoje per dvejus metus algos kilstelėtos: skyrių vedėjams - 150 litų, specialistams - 115 litų. Ministro alga kilstelėta beveik 300 litų (iki 8 740 litų), jo patarėjų - 150 litų (iki 5 136 litų).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų