REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sezoną vandens tiekėjai pasitinka susirūpinę: nauji mokesčiai smarkiai padidino jų produkcijos savikainą. Pernai per vasaros karščius 5 litrų geriamojo vandens butelis kainavo apie 2,2 lito, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu už jį tenka pakloti ir 2,6 lito, ir daugiau. Nors mokestis už komercijai naudojamo geriamojo vandens išteklius nuo sausio padidėjo daugybę kartų, gręžinius valdančios ir juo prekiaujančios įmonės nusprendė ir pačios susiveržti diržus – užkarti viso mokesčio ant vartotojų pečių jos nesiryžo.

REKLAMA

Jei taip būtų padariusios, prekyba, ko gero, būtų sustingusi: kam už paprastą vandenį mokėti gerokai brangiau, jei už tą pačią kainą galima atsigerti mineralinio?

Pasak bendrovės Baltijos mineralinių vandenų kompanijos technologės Reginos Vaičekauskienės, geriamojo vandens „Čia“ 1 litro savikaina, lyginant su ankstesniais metais, šiemet padidėjo 15 centų.

Pernai vandens išteklių mokestis, pritaikius kintamąjį koeficientą, buvo 8 centai už kubinį metrą. Nuo šių metų sausio šis mokestis kartu su kintamuoju koeficientu pasiekė 14,5 lito, sakė V. Vaičekauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų