• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajame bendrovės „Samsung“ išmaniųjų telefonų flagmane „Galaxy S III“, kuris konkuruos su „Apple“ „iPhone 4S“ ir būsimuoju „iPhone 5“, bus įdiegtas 4 branduolių procesorius, 2 kartus spartesnis už ankstesnės kartos mobiliuosius lustus.

REKLAMA
REKLAMA

„Samsung“ atstovai patvirtino, kad gegužės 3 dieną Londone planuojamas pristatyti naujas išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S III“ bus pirmasis šios bendrovės išmanusis su 4 branduolių procesoriumi. „Exynos 4 Quad“ pavadintas „Samsung“ procesorius yra skirtas telefonams ir yra gaminamas ARM „Cortex-A9“ architektūros pagrindu.

REKLAMA

Pranešama, kad „Exynos 4 Quad“ gaminamas pagal 32 nm technologiją ir, lyginant su ankstesnės kartos „Samsung“ 2 branduolių mobiliuoju procesoriumi „Exynos 4“, yra 2 kartus našesnis ir 20 proc. efektyviau naudoja elektros energiją. Bendrovės atstovų teigimu, „Exynos 4 Quad“ suteiks tokias galimybes vienu metu vykdyti įvairias užduotis, kokių neturi mobilieji procesoriai su 1 ar 2 branduoliais. 4 branduolių procesorius esą vienu metu galės atlikti 4 užduotis, kiekvienai iš jų skirdamas po atskirą skaičiavimų branduolį. Pavyzdžiui, bus galima tuo pat metu rodyti videoįrašą, foniniu režimu atnaujinti programinę įrangą, siųstis duomenis internetu ir leisti antivirusinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

„Exynos 4 Quad“ procesoriuje bus aparatinis vaizdo kodavimo ir iškodavimo modulis, galintis koduoti „Full HD“ kokybės vaizdą iki 30 kadrų per sekundę sparta. Šis modulis skirtas ir filmavimui telefono vaizdo kamera, ir videomedžiagos atkūrimui. Taip pat žinoma, kad šis modulis bus suderinamas su HDMI sąsajos 1.4 versija.

Pasak bendrovės atstovų, „Exynos 4 Quad“ bus visiškai suderinamas su ankstesnės kartos „Exynos 4 Dual“ procesoriaus lizdu, todėl naująjį lustą bus galima iškart naudoti gamybai parengtuose įvairių gamintojų išmaniųjų telefonų modeliuose padarius labai menkus konstrukcinius pakeitimus.

„Samsung“ skelbia, kad serijinė „Exynos 4 Quad“ procesorių gamyba jau prasidėjo, o partneriams jau tiekiamos bandymams skirtos šių lustų partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų