REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimybių minimalią mėnesinę algą (MMA) padidinti iki 1000 litų ieškoti galima ir reikia, tačiau to turi būti siekiama iš anksto gerai viską apskaičiuojant, o ne pasisakymais žiniasklaidoje, mano Seimo vicepirmininkas, liberalcentristas Algis Čaplikas. Trišalę tarybą jis pavadino „spektakliu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, aš, kaip politikas, sakau tūkstantis. Ar yra galimybės? Manau, kad taip. Reikia ieškoti. (...) Nedaromi tokie rimti sprendimai viešumoje su spektakliu, kuris vadinasi trišalė taryba. Dalykai tokie suderinami. Žinote, kada tu žurnalistams dalyvaujant pradedi ginčus, kaip dabar ir atsitiko: vieni sako 850, kiti sako 900, treti 1000... Aš manau, kad čia yra spektaklis. Rimtais klausimais pradžioje sutariama, paskaičiuojama ir suderinama, o paskui ateinama ir pasakoma. Kur Lietuvos politikos blogybė? Mes rimtus klausimus sprendžiame tiesiog tiesioginiame eteryje (...) Manyčiau, kad tūkstantis yra galima riba, įmanoma riba ir išsprendžiama“, - trečiadienio rytą „Žinių radijui“ sakė A. Čaplikas.

REKLAMA

ELTA primena, kad darbdaviai ir profsąjungos pasisako už MMA didinimą iki 900 litų. Tuo tarpu Vyriausybė savo pozicijos nekeičia ir mato galimybę MMA nuo liepos didinti 50 litų – iki 850 litų. Tai paaiškėjo per antradienį Socialinėje apsaugos ir darbo ministerijoje vykusį Trišalės tarybos posėdį.

Vyriausybei siūlant MMA nuo liepos didinti 50 litų, didžiausia Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija MMA siūlo kelti bent iki 900 litų. Tokia TS-LKD frakcijos nuostata priimta antradienį vykusiame frakcijos posėdyje.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, arba 670 litų atskaičius mokesčius. Paskutinį kartą minimali alga 100 litų buvo padidinta 2008-aisiais.

Taip pat skaitykite:

Darbdaviai sutinka kelti MMA 100 Lt, Vyriausybė pritaria tik 50 Lt


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų