REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pranešama, kad Vilniuje Kairiūkščio g. esančiame Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono kariniame dalinyje trečiadienį apie 13 val. nugriaudėjo sprogimas.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16:00) Žuvęs karys, 36-erių vyresnysis seržantas Laimonas Blėdis, kariuomenėje tarnavo nuo 1996 m., Inžinerijos batalione – nuo 2006 m. Karys buvo patyręs išminuotojas, ėjo standartinių sprogmenų neutralizavimo vyriausiojo specialisto pareigas. Tarnybos draugai Laimoną prisimena buvusį labai draugišką, linksmą kolegą, kuris labai mylėjo savo darbą.

REKLAMA

Sprogimo priežastis tiria teisėsaugos institucijos, prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

(Papildyta 15:13) Sprogimo metu išvirto kabineto durys, išdužo langai, apgriuvo sienos. Pirminiais duomenimis, kariškiai mėgino neutralizuoti prieš kelias dienas rastą sprogmenį.

(Papildyta 15:00) Prie nelaimės vietos surengtoje spaudos konferencijoje Jungtinio štabo viršininkas pulkininkas Vilmantas Tamošaitis sakė, kad žuvusiojo šeimai jau pareikšta užuojauta: „Vyriausiasis seržantas kariuomenėje tarnavo nuo 1996 metų. Jis buvo pareigingas, turėjo šeimą. Labai gaila, kad taip nutiko.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie sužeistąjį tepasakė, kad vyras yra sąmoningas, bendrauja su medikais, vaikšto. Pirminiais duomenimis, kariškiui sužalotos rankos, veidas, pilvo sritis.

Sprogimo metu mokomojoje salėje dirbo keturi išminuotojai. V. Tamošaitis tikino, kad kiti du kariškiai, laimei, buvo atskiroje patalpoje. Jie nenukentėjo.

Ką darė kariškiai užduočių metu, kol kas aiškinamasi. Jie teigė, kad sprogmenų patalpoje negalėjo būti. Iš kur ten jų atsirado, nežinoma.

Pasak kariškių, užduotims naudojamos mokomosios granatos ir kiti sprogmenys.

Įvykį tiria Karo policija ir prokuratūra.

(Papildyta 14:24) Manoma, kad nelaimė galėjo įvykti tada, kai kariškiai neatsargiai elgėsi su sprogmenimis norėdami juos pernešti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužalotas kariškis nugabentas į ligoninę, jo būklė stabili.

(Papildyta 14:06) Per sprogimą tarnybinėse patalpose Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje žuvo karys. Dar vienas karys sprogimo metu buvo sužeistas, jo būklė stabili.

Krašto apsaugos vadovybė reiškia gilią užuojautą žuvusio kario artimiesiems.

Abu kariai – išminuotojai iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos.

Įvykio aplinkybės šiuo metu aiškinamos.

-----

Pirminiais duomenimis, yra sužeistų. Į įvykio vietą išvyko gausios specialiųjų tarnybų pajėgos. Spėjama, kad incidentas galėjo įvykti mokymų metu. Žinoma, kad sprogimas įvyko patalpose.

REKLAMA

Kariuomenės vado atstovas spaudai Skomantas Povilionis naujienų portalui Balsas.lt teigė: „Kol kas tiksliname informaciją ir kai tik galėsime, pateiksime jos daugiau.“

Nors žurnalistai į padalinio teritoriją nėra įleidžiami, naujienų portalo Balsas.lt žiniomis yra sunkiai sužeistų žmonių ir nepatvirtintais duomenimis – vienas žmogus žuvo.

Praėjus pusvalandžiui po įvykio, netoliese su vaikais vaikštinėjusi moteris pasakojo, kad įvykio vietoje matė du ugniagesių ir du greitosios pagalbos automobilius, vienas jų iš įvykio vietos skubėjo su įjungtais švyturėliais. Praėjus dar pusvalandžiui įvykio vietoje specialiųjų pagalbų automobilių nebeliko. Anot portalo Balsas.lt pašnekovės, didesnės panikos ar šurmulio nebuvo kilę.

Balsas.lt primena, tai ne pirmoji nelaimė, nutinkanti mokymų metu. Praėjusių metų balandį per pratybas Pajuostyje sprogus imitaciniam sprogstamajam paketui, sunkiai sužeistas profesionalus karys. 22 metų vaikinas operuotas Panevėžio ligoninėje, o Karo lauko policija pradėjo tarnybinį patikrinimą. Karaliaus Mindaugo mechanizuotajame pėstininkų batalione (MPB) vyko karių, besirengiančių tarnybai Afganistane, Goro provincijoje, lauko taktinės pratybos. Jų metu sprogus imitaciniam sprogstamajam paketui, sužeistas 22 metų karys A. A., Panevėžio rajono gyventojas. Šauliui gelbėtojui buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba ir skubiai išvežtas į Panevėžio ligoninę, kur medikai atliko operaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų