• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perkant automobilį kartais galima gauti 100 tūkst. Amerikos „žaliųjų“ ar net didesnę nuolaidą. Atrodo kaip stebuklas? Visai ne, tiesiog reikia pasirinkti tinkama automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Amerikos Valstijose perkantys atvirą „Maybach Landaulet“ gali sutaupyti 140 tūkst. JAV dolerių, o įprastų „Maybach“ limuzinų pirkėjai gali sutaupyti bent 100 tūkstančių. Tai tikrai nemenka suma, daugiau nei ketvirtadalis automobilio kainos – „Maybach“ kainos už Atlanto prasideda nuo 380 tūkst. dolerių.

REKLAMA

Nuolaidos rekordinės, tačiau visai paaiškinamos – „Daimler“ pavargo nuo finansinės „Maybach“ padalinio naštos, todėl nusprendė be didesnių ceremonijų išparduoti visas šių automobilių atsargas. Kaip jau skelbėme anksčiau, „Daimler“ apsisprendė – po septynių gamybos metų „Maybach“ gamyba nutraukiama, šio vardo vėl neliks. XXIa. atgaivintas prabangą simbolizuojantis „Maybach“ vardas vėl taps istorijos dalimi. Pagrindinė šio apsisprendimo priežastis – niekaip nepateisinami nuostoliai, kurie „Maybach“ pavertė pernelyg didele prabanga net ir „Daimler“ milžinui.

Į „Maybach“ projektą iš viso buvo investuota 1,33 milijardo JAV dolerių. Per septynis metus vokiečiai pagamino tik 3000 tokių automobilių. Ir kiekvienas iš jų koncernui atnešė po 330 tūkst. eurų nuostolių. O tai yra itin rimtas argumentas apsisprendimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų