REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos naftos ir dujų kompanija „Statoil“ svarsto galimybę suskystintas dujas tiekti į Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą, sako energetikos ministras Arvydas Sekmokas, praeitą savaitę viešėjęs Osle.

REKLAMA
REKLAMA

Po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį ministras kalbėjo, kad vizitas buvęs svarbus. Pasak A. Sekmoko, Norvegija palaiko Lietuvos žingsnius elektros srityje įsijungiant į Šiaurės šalių elektros rinką, SGD terminalo projektą.

REKLAMA

Pasak ministro, „Statoil“ kompanija pritaria Lietuvos naftos produktų atsargų ir saugojimo liberalizavimui, pataisoms dėl biodegalų priedų.

„Taip pat jie pareiškė susidomėjimą mūsų SGD terminalu ir sakė, kad iš tikrųjų galimybės bendrauti yra. Taigi matome tikrai naudingi įvykę susitikimai ir toliau įmonė konkrečiai jau dirbs su „Statoil“, kaip pasiekti tolesnius susitarimus“, - kalbėjo A. Sekmokas.

„Statoil“ yra vienas didžiausių dujų eksportuotojų pasaulyje, o kompanijos dalis Europos dujų rinkoje yra beveik tokia pat, kaip ir „Gazprom“. „Statoil“ turi „Snohvit“ SGD eksporto terminalą, iš kurio dujos eksportuojamos į 10 pasaulio valstybių, pažymi Energetikos ministerija.

Per susitikimą „Statoil“ atstovai informavo apie lanksčius SGD tiekimo kontraktus, kurių pagrindu galėtų būti tiekiamos dujos ir į Klaipėdos SGD terminalą. Manoma, kad tai būtų naudinga bendrovei „Klaipėdos nafta“, nes nedideli atstumai sumažintų SGD transportavimo išlaidas. Pavyzdžiui, į Japoniją ar Pietų Korėją „Statoil“ dujų transportavimas užima daugiau nei mėnesį, tuo tarpu SGD laivas iš Norvegijos Klaipėdą pasiektų tik per 5 dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų