REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi mėgstą humorą, tačiau ne visas humoras yra geras. Tinkamu laiku ir vietoje panaudotas humoras yra puiki lyderio savybė, rašo „Forbes“. Tuo tarpu, neskoningi pokštai gali tapti rimtu trūkumu. Lyderiui gana lengva sulaukti juoko – tai garantuoja jo pozicija. Tad lyderiai turi gebėti atskirti mandagų kikenimą nuo nuoširdaus kvatojimo. Geras humoro jausmas suartina žmones, blogas – atstumia.

REKLAMA
REKLAMA

Humoro prigimtis yra ta, kad jo dažniau nesuprantama nei atvirkščiai. Dėl to humoras tampa dviašmeniu kardu. Jis gali perkirsti sudėtingiausias situacijas arba skaudžiai smogti jums pačiam.

REKLAMA

Winstonas Churchillis kartą pasakė: „Humoras yra labai rimtas dalykas.“ Vien dėl to, kad jums kažkoks dalykas yra juokingas, nepaverčia to dalyko juokingu. Kitaip tariant, naudoti humorą pajuokai, žeminimui arba puolimui, nėra juokinga, ir tuo labiau toks būdas nėra gero vadovavimo ženklas.Susiję straipsniai

Kaip sėkmingai gyventi? Naujo verslo medžioklė Septyni įsitikinimai apie sėkmę Etiketo taisyklės kiekvienam vadovui 15 patarimų, padėsiančių pagerinti atmintį

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš pagrindinių garbinamų lyderių bruožų, kurį visi dievina, – mokėjimas pasijuokti iš savęs. Kai lyderiai suvokia skirtumą tarp apsimestinio kuklumo (kuris naudingas pačiam) ir autentiško savęs sumenkinimo (kuris naudingas kitiems) situacija greitai pasislenka nuo nepatogios iki juokingos. Protingi lyderiai jau seniai žino, koks anekdotas yra pats geriausias, - jie patys yra anekdotai. Naudokite humorą ir lengvabūdiškumą kalbėdami apie savo patirtį, klaidas, nesėkmes, iššūkius ir t.t. Šitaip pamokami momentai taps nepamirštamomis pamokomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vien dėl to, kad galite, nereiškia, kad turite. Nors pokštai, kuriuos krėtėte būdamas studentas, atrodo juokingi, jie tikrai nėra laukiami darbovietėje. „Pokštai miršta, humoras – ne,“ - teigė legendinis amerikiečių komikas Jackas Benny.

Humoras darbovietėje yra sudėtingas dalykas. Tačiau šitie patarimai turėtų padėti jums susilaukti nuoširdaus juoko:

1. Nesumaišykite lyderio ir komiko profesijų. Lyderystė yra jūsų pirmutinis darbas.

2. Blogas humoras nėra priežastis netinkamam elgesiui. Rasistiniai, seksistiniai, amžių diskriminuojantys veiksmai nėra toleruotini tik dėl to, kad jie yra apvilkti blogo humoro skraiste.

REKLAMA

3. Naudokite humorą tam, kad pakylėtumėte žmones, o ne juos pažemintumėte. Juokitės su žmonėmis, o ne iš jų.

4. Nebrukite savo humoro per prievartą. Jei stengsitės per daug, jūsų niekas nebeklausys.

5. Naudokite humorą tam, kad žmonės pasijustų patogiau, o ne keisčiau.

6. Pokštai gali būti naudojami tik tuo atveju, jeigu žmonėms, kuriems pokštai skirti, taip pat pasirodys jie juokingi.

7. Nenaudokite humoro tam, kad kažką išskirtumėte iš minios, naudokite tam, kad jie įsijungtų į kolektyvą.

8. Sarkazmas nėra leidimas ką nors žeminti. Pasakymas „aš tik juokavau“, neištaisys situacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų