REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatas į vidaus reikalų ministro postą Artūras Melianas yra tikras politikas ir vienas padoriausių Seimo narių, mano Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš jį asmeniškai pažįstu, ir tai – vienas padoriausių Seimo narių. Pagal charakterį – ramus, dėl jo niekada nebuvo problemų pirmininkaujant ar kitais atvejais. Žmogus, išmanantis dalykus, tai yra tikras, rimtas politikas. Ir jeigu Prezidentė tikrai jį pasirinks, man atrodo, kad jis sugebės pakeisti buvusį ministrą“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė jis.

REKLAMA

Č. Juršėno manymu, liberalcentristai turi labai stiprų kandidatą į vidaus reikalų ministro postą – Raimundą Šukį, tačiau jis nebuvo pasirinktas dėl to, kad tuomet tektų ieškoti, kas užims Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo vietą.

„Čia, matyt, dėl to, kad iškiltų papildomos problemos – o ką tada skirti sveikatos apsaugos ministru? Ir rastas šitas sprendimas (A. Meliano kandidatūra. – ELTA), ir man atrodo, kad tai yra neblogas sprendimas“, – mano Č. Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad sprendimą dėl A. Meliano skyrimo vidaus reikalų ministru Prezidentė priims po to, kai bus baigtas kandidato patikrinimas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą.

A. Melianas teigė, kad jam labai svarbus tiek Premjero, tiek Prezidentės pasitikėjimas. Jo teigimu, tarp liberalcentristų tikrai buvo daug vertų vidaus reikalų ministro posto kandidatų.

Liberalcentristų lyderis Algis Čaplikas sako, kad Premjero pasirinktas kandidatas į vidaus reikalų ministrus yra aukštos kvalifikacijos, patyręs politikas.

Pasak jo, liberalcentristai pateikė Premjerui kelis kandidatus į ministro postą, iš kurių Premjeras pasirinko A. Melianą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Čapliko teigimu, į vidaus reikalų ministro postą liberalcentristai taip pat buvo pasiūlę Raimundo Šukio, Regimanto Čiupailos, Vytauto Bogušio ir Mindaugo Ladigos kandidatūras.

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad kontroversiškas Raimundo Palaičio palikimas – iššūkis būsimam ministrui, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) veiksmingumo atkūrimas bus nelengvas, išryškėjo rimtos sisteminės teisėsaugos problemos, kurių sprendimui reikės visų institucijų ir politinių jėgų dialogo.

Pagal Prezidentės pasirašytą dekretą atsistatydinimo pareiškimą įteikęs R. Palaitis vidaus reikalų ministro pareigų nebeina nuo kovo 26–osios.

Postą jam kainavo dviejų FNTT vadovų – Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado – atleidimas iš pareigų.

Laikinai, kol bus paskirtas naujas vidaus reikalų ministras, šias pareigas pavesta eiti sveikatos apsaugos ministrui R. Šukiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų