• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Man nėra nepatogu rašyti mažesnius balus nei kiti komisijos nariai“, – sako Kauno valstybinio muzikinio teatro chormeisterė Rasa Vaitkevičiūtė-Ivanauskienė, nuo šio sezono pradėjusi dirbti populiariojo LNK muzikinio šou „Žvaigždžių duetai“  komisijos nare. Dėl savo griežto požiūrio Rasa neilgai trukus buvo praminta „Žvaigždžių duetų“ geležine ledi.

REKLAMA
REKLAMA

Sakyti pastabas Rasa įprato dvidešimt metų vadovaudama teatro chorui. Vadovaujančias pareigas stropi studentė gavo tik baigusi tuometinės konservatorijos chorinio dirigavimo specialybę profesoriaus Jono Aleksos klasėje. Kauno muzikiniame teatre Rasa ne tik lavina chorą. Pastebėję jos talentus, režisieriai ėmė kviesti ją į savo spektaklius. Šiuo metu Rasą galima išgirsti dainuojančią ir išvysti šokančią spektakliuose „Grybų karas“, „Mieloji Čarity“, „Dulkių spindesys“.

REKLAMA

Rasa, kodėl jus „Duetuose“ vadina geležine ledi?

Nežinau (šypsosi). Mažesnio pažymio nei septyni nesu parašiusi. Tačiau pasitaiko, kai parašau mažiausią balą iš visų komisijos narių. Kartais net Donatas Katkus sako: „Gerai parašei“. O pats duoda didesnį balą. Gal per tiek metų susiklostė kokių asmeniškumų, žmogui nepatogu įvertinti mažesniu balu? O man nėra nepatogių balų. Nors sakoma, kad Lietuva yra švogerių kraštas, aš „Duetuose“ neturiu nei simpatijų, nei antipatijų. Net negalėčiau pasakyti, kas laimės šou.

REKLAMA
REKLAMA

Ar dalyviai pyksta ant komisijos narių už mažus balus?

Gal anksčiau  ir jaučiau šaltuką, bet dabar požiūris į mane šiltėja. Man net šypsosi. O kadangi šypsena manęs neįmanoma nupirkti, manau, kad šypsosi ne dėl pažymio. Visai neseniai parašiau dešimt ir nepasakiau jokio komentaro. Tos poros atstovas po įrašo priėjo prie manęs ir paklausė, ką galvoju apie pasirodymą. „Juk parašiau dešimt, reiškia, galvoju gerai“, – sakau. „O kodėl nieko nekomentavot? Man įdomu, ar iš tikrųjų buvo gerai?“. Smagu, kad jiems rūpi, ką aš galvoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai Edita Daniūtė Mundžiui parašė vienetą...

Aš vertinu tik dainavimą. Čia ne laida, kur reikėtų balus rašyti pagal santykius šeimoje. Aš tą vakarą Mundžiui parašiau dešimt, nes jis dainavo puikiai. Mundis apskritai mane stebina savo dainavimu, žinant, kad jis nėra profesionalas. „Žvaigždžių duetai“ tuo ir įdomūs, kad kaskart gali nustebinti. Renata, išsivadavusi iš savo kompleksų, Marius – savo nesenkančia vaizduote, Aistė – savo vokalo kokybe. Turiu prisipažinti, kad kartais poros nustebina lėkštumu. Kartais puikius duomenis turintys dainininkai pasirenka primityvias dainas. Todėl aš visada vertinu tik to vakaro pasirodymą. Mes visi žmonės, ir vieną dieną turi gali dainuoti tobulai, o kitą – nusidainuoti.

REKLAMA

Kaip priėmėte pasiūlymą tapti „Žvaigždžių duetų“ komisijos nare?

Esu dirbusi „Dainų dainelės“, kitų konkursų vertinimo komisijose, bet skirtumas tas, kad ten niekada nefilmuoja... Man tai buvo labai netikėtas pasiūlymas ir gerokai baisu dėl kamerų. Bet sutikau todėl, kad noriu patarti, o ne sudirbti. Aš nenoriu daryti piktdžiugišką šou iš savo komentarų. Man pasakyti teisybę nėra sudėtinga. Aš ką galvoju, tą ir sakau.

Teatre vadovaujate 40 žmonių. Jiems taip pat reikia sakyti pastabas...

Ir jie yra labai jautrūs žmonės, artistai. Kartais reikia paieškoti ir meilesnio žodžio, ir formos, kaip išreikšti pastabas. Jei ir įžeidžiu, atsiprašau. Esu labai reikli – ir sau, ir chorui. Man nepriimtini vėlavimai, netvarka repeticijose. Myliu savo darbą ir manau, kad turiu jam pašaukimą. Šiemet mūsų teatro choras gavo apdovanojimą „Fortūnos“ diplomą už spektaklius „Atila“, „Liučija di Lamermur“ ir „Aida“, kurį statė Vytenis Pauliukaitis.

„Žvaigždžių duetai“ su Rasa Vaitkevičiūte-Ivanauskiene – jau šį šeštadienį 19 val. per LNK. Nuotraukose – akimirkos šio šeštadienio koncerto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų