REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos telekomunikacijų standartų institutas (European Telecommunications Standards Institute, ETSI) dviem mėnesiams perkėlė balsavimą dėl naujo SIM kortelių standarto.

REKLAMA
REKLAMA

ETSI nariai ketino išrinkti naujo standarto SIM korteles kovo 29-30 dienomis. Tačiau procedūrą nuspręsta atidėti dėl išmaniųjų telefonų gamintojų nesutarimų, kiekvienas iš kurių gina savo SIM kortelės variantą.

REKLAMA

Panašu, kad balsavimas įvyks gegužės 31 – birželio 1 dienomis. Šiomis dienomis Osakoje įvyks Europos telekomunikacijų standartų instituto techninio komiteto posėdis.

Savo SIM kortelių projektus į ETSI nusiuntė kompanijos „Apple“, „Nokia“, „Research in Motion“ ir „Motorola“. SIM kortelių specifikacijos nebuvo paskelbtos, tačiau informuoti šaltiniai skelbia, kad „Apple“ kortelės versijos dydis siekia 12,3 x 8,8 mm, „Nokia“ – 10 x 8 mm, o RIM – 11 x 9 mm.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos nesutaria ne tik dėl SIM kortelės dydžio, tačiau ir dėl jos patalpinimo buvo į „smartfoną“. Teigiama, kad „Apple“ išmaniuosiuose telefonuose reikalauja kortelei naudoti išstumiamą mechanizmą. Kitos kompanijos tam priešinasi.

Be to, RIM kaltina „Apple“ bandymu paveikti balsavimą. Teigiama, kad „Apple“ atstovai užsiregistravo posėdžiui kaip kitų kompanijų specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų