REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį sostinės galerijoje „Kunstkamera“ rengiamas 22-asis Vilniaus aukcionas, šįkart skirtas vien tik Lietuvos meninei fotografijai - senajai ir šiuolaikinei.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 200 fotografijų rinkinys Vilniaus aukcione yra pristatomas pirmąkart. Pasak aukciono rengėjų, iki šiol Lietuvoje nėra buvę fotografijos meno aukcionų. Nors dar sovietiniais laikais Lietuva garsėjo savo unikalia, atpažįstamą braižą turinčia fotografijos mokykla, kuri tuomet stebino ir žavėjo tiek Sovietų Sąjungos, tiek Rytų bei Vidurio Europos fotografijos žinovus. Aukciono kūrinių kainos svyruoja nuo keliasdešimties iki beveik 10 tūkstančių litų.

REKLAMA

Pristatoma labai plati lietuviškos fotografijos panorama: nuo XIX a. pabaigos - XX a. I pusės Vilniaus fotografų Stanislovo Filiberto Fleri (Fleury), Jano Bulhako, Boleslavos ir Edmundo Zdanovskių bei tarpukariu Kaune kūrusių Balio Buračo, Adomo Varno, Jokūbo Skrinsko iki šiandienos jaunųjų autorių Ugniaus Gelgudos, Joanos Deltuvaitės fotografijų.

Daugiausia dėmesio yra skiriama klasikinei nespalvotai fotografijai, kuri rinkinyje plačiai pristatyta ne tik autorių, bet ir žanrų prasme. Tai - ir reportažinės, ir portretinės Antano Sutkaus, Aleksandro Macijausko, Romualdo Požerskio, Virgilijaus Šontos, Rimaldo Vikšraičio, Ramūno Danisevičiaus ir kt. fotografijos. Taip pat bus akto fotografijų - nuo natūralių ir jausmingų tradicinių gražaus kūno Rimanto Dichavičiaus darbų, savitai erdvėje modeliuojamų Viktorijos Bubelytės autoaktų iki Snieguolės Michelkevičiūtės fotografijų, atspindinčių moterišką požiūrį į vyro kūną.

REKLAMA
REKLAMA

Gamtos peizažai pristatomi subtiliuose Algimanto Kunčiaus, permaininguose Vaclovo Strauko, Juozo Kazlausko kelionių bei Stanislovo Žvirgždo kūriniuose. Miesto peizažas subtiliai atsiskleidžia fragmentiškose Arūno Baltėno bei santykį su aplinka tyrinėjančio Gintaro Česonio fotografijose. „Nuobodulio estetiką“ reprezentuoja Gintauto Trimako, Giedriaus Liago, Remigijaus Treigio kūriniai. Konceptualūs ir avangardiniai eksperimentai atsispindi Vidmanto Ilčiuko, Arturo Valiaugos ir kt. darbuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų