REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nuo balandžio pirmosios įsigalios naujos patvirtintos taisyklės, kurios reglamentuoja nuteistųjų ir suimtųjų gyvenimą. Natūralu, kad yra nepatenkintų žmonių apskritai dėl įvairių dalykų, kurie keičiasi įkalinimo įstaigose. Aš, tiesą sakant, žinau, kad yra norų ir planų surengti ir didesnius dalykus – riaušes ar panašiai. Tai nestebina, galiu tik pasakyti, kad esame tam pasiruošę“, – sakė ministras portalo Balsas.lt filmuotoje vaizdo konferencijoje, kurią visą pamatysite pirmadienį – kovo 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Šimašiaus, jis yra gavęs net kai kurių Seimo narių persiųstus nuteistųjų rašytus elektroninius laiškus, perduotus taip pat ir žiniasklaidai, apie jų neva patiriamas skriaudas.

REKLAMA

„Tai kas vyksta? Žmogus laisvės atėmimo įstaigoje gali turėti kompiuterį, kaip ir knygą. Natūraliai kompiuterį sudėtinga patikrinti ir nustatyti, ar ten nėra ryšio įrangos. Ją galima paslėpti, ji būna labai nedidelė, lengvai integruojama ir t.t. Tai viena iš problemų, dėl ko viskas daroma. Matome net socialiniame tinkle „Facebook“ platinamas kalinių darytas nuotraukas. Problema yra ir, norint tai sukontroliuoti, reikia tam tikro režimo. Nustatyta, kad kompiuteriu galima naudotis tris valandas per dieną – administracijos nustatytu laiku. Jei tai yra naudojama mokymuisi arba kūrybos tikslais (yra ir žymių žmonių, parašiusių romanus). Tokiais atvejais bus duodami leidimai naudotis kompiuteriais plačiau“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie nuteistųjų maisto racioną R. Šimašius nesutiko ir su nuostata, kad kalintieji lepinami, ir su skundais dėl teisių pažeidimų. „Žmonės yra susispaudę, kameros yra mažos. Kai prisiperkama daug ir įvairaus maisto, prasideda ir problematiški higienos dalykai. Dėl to ir daiktų kiekis yra apribotas trimis dešimtimis kilogramų – tiek vienas nuteistasis gali turėti“, – sakė R. Šimašius.

Ministras taip pat nurodė, kad pati prekybos įkalinimo įstaigose sistema ligi šiol nėra skaidri. Be to, neva skatino kastų ir vienų viršenybės prieš kitus įtvirtinimo sistemą. Tam esą būsiąs padarytas galas, tačiau daugiau duonos, makaronų ar kokios nors mėsos nuteistieji nusipirkti galės.

Taip pat skaitykite:

Masinis bado streikas: jau badauja 914 nuteistųjų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų