REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos mokinius vėl kviečia „The Regent's School“ – akredituota britų tarptautinė mokykla, įsikūrusi Tailande. 14–16 metų mokiniai gali dalyvauti konkurse ir gauti stipendijas. Stipendija skiriama dvejiems arba ketveriems metams. Norinčiųjų paraiškos priimamos iki balandžio 13 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pretendentai turi pateikti labai geras savo mokyklų vadovų rekomendacijas. Vėliau jie laikys anglų kalbos ir matematikos testus. Atrinkti kandidatai bus pakviesti į pokalbį. Testai ir pokalbis vyks Vilniuje balandžio ar gegužės mėnesį. Galutiniai atrankos rezultatai bus paskelbti iki 2012 m. birželio mėnesio pabaigos.

REKLAMA

Mokiniai, kurie pretenduoja mokytis šioje mokykloje ir nori gauti stipendiją, turi puikiai mokėti anglų kalbą bei matematiką, turėti bendravimo įgūdžių, būti pavyzdingo elgesio. Pageidautina, kad jie lankytų muzikos, sporto, teatro užsiėmimus arba dalyvautų savanoriškoje veikloje.

Mokykla skiria stipendiją dvejų metų studijoms pagal GC (Global Connect) programą, kurią baigus įgyjamas tarptautinio bakalaureato diplomas (IB). Keturiolikmečiai gali mokytis pagal IGCSE programą. Jiems skiriama stipendija ketveriems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Stipendijos dydis – iki 90 % mokslo ir apgyvendinimo mokesčių, arba maždaug 20 000 JAV dolerių. Visą informaciją apie mokesčius galima rasti www.regents.ac.th paspaudus nuorodą „fees“ („mokesčiai“).

Atrinkti du kandidatai (14 metų ir 16 metų) gyvens Bankoko arba Pattaya akademiniame miesteliuose. Sprendimą dėl apgyvendinimo vietos priims mokyklos administracija. Šiuo metu „The Regent's School“ mokykloje Pattaya akademiniame miestelyje yra beveik 1 000 mokinių iš 52 šalių, o Bankoko akademiniame miestelyje yra apie 550 mokinių iš 42 šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokiniams yra rengiamos ekskursijos po Tailandą ir už jo ribų.

Šios mokyklos absolventai sulaukia pasiūlymų iš Oksfordo, Kembridžo, Stanfordo, Whartono ir kitų žymiausių universitetų.

„The Regent's School“ mokykla priklauso pasaulinei mokyklų organizacijai „Round Square“ (www.roundsquare.org).

Paraiškas reikia pateikti internetu adresu www.regents.ac.th/GC.apply arba www.regents.ac.th/scholarship. Paraiška nebus priimta be užpildytų 5.1 ir 5.2 punktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų