REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus licėjaus organizuotas pirmasis vidurinių mokyklų protmūšio turnyras jau keliauja didžiojo finalo link. Pusfinaliai ir finalas, kurio metu paaiškės turnyro nugalėtojai, įvyks kovo 23 dieną licėjaus aktų salėje. Dėl protmūšio taurės rungėsi 16 komandų iš 12 Vilniaus mokyklų bei Nacionalinės Moksleivių Akademijos, tačiau į pusfinalius išėjo tik keturios pajėgiausios komandos: Vilniaus licėjus, Mykolo Biržiškos, Radvilų bei Žvėryno gimnazijos.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybos dėl tarpmokyklinės taurės prasidėjo praėjusių metų gruodžio 9 d. Pirmajame sostinės mokyklų protmūšyje dalyvavo šių mokyklų komandos: Vilniaus licėjus, Jėzuitų, Mykolo Biržiškos, Žvėryno, Žemynos, Žirmūnų, Minties, Radvilų, Salomėjos Neries, Simono Daukanto, Jono Basanavičiaus ir Juventos gimnazijos bei Nacionalinė Moksleivių Akademija. Iš keturių komandų, patekusių į pusfinalius, jau kovo 23 d. 13 val. dvi stipriausios susirungs finale. Beveik keturių mėnesių bėgyje 13 Vilniaus mokymo įstaigų atstovai kovojo ne tik dėl garbės vadintis gudriausia Vilniaus komanda, bet ir dėl organizatorių bei rėmėjų – knygyno VAGA, žurnalo „Valstybė“, Licėjaus Alumni, studentų „Protmūšio“ ir „Soros International House“ – įsteigtų prizų.

„Džiaugiamės projekto sėkme ir mokinių bei mokyklos administracijų susidomėjimu ir įsitraukimu į žaidimą. Ne viena iš mokyklų užsinorėjo panašių žaidimų savo aplinkoje. Kitais metais planuojame turnyrą dar labiau plėsti, kviesti daugiau mokyklų prisijungti, suburti mokytojų komandas, tobulinti sistemą ir atnaujinti įrangą“, – savo projekto sėkme ir planais pasidalino viena iš turnyro organizatorių, Vilniaus licėjaus dešimtokė Eidvilė Banionytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų