REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 15–17 d. Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje vyks 19-oji Lietuvos mokinių rusų (gimtosios ir užsienio) kalbos olimpiada, kurioje dalyvaus per 80 dalyvių, 10–11 kl. mokinių.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų olimpiada skirta M. K. Čiurlioniui ir jo kūrybos sąsajoms su rusų literatūros Sidabro amžiumi.

REKLAMA

Mokiniai atliks kūrybinius darbus, testo ir retorikos užduotis. Mokinių darbus vertins komisija, kurioje dirbs Vilniaus universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto dėstytojai, geriausi šalies rusų kalbos mokytojai iš Vilniaus, Šiaulių, Visagino, Klaipėdos. Kartu su olimpiada vyks ir meninio skaitymo konkursas.

Į renginį atvykusiems rusų kalbos mokytojams bus surengtas seminaras „Rusų kalba mokykloje: dabartis ir perspektyvos“.

REKLAMA
REKLAMA

Turtinga ir olimpiados kultūrinė programa. Vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų spektaklis ir vaidinimo pamoka mokiniams, mokytojams bus surengtas romansų vakaras. Visi olimpiados dalyviai – mokiniai ir mokytojai lankysis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Olimpiados iškilmingas uždarymas rengiamas Lietuvos rusų dramos teatre. Laimėtojai bus apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, atminimo medaliais, olimpiados rėmėjų dovanomis.

Olimpiadą organizuoja Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras, vykdantis Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų