REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų kompanija „Rolls-Royce“ priėmė sprendimą negaminti elektra varomo „Rolls-Royce Phantom 102EX“. Teigiama, kad tokio automobilio paklausa būtų pernelyg menka.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl elektrinio „Phantom“ likimo „Rolls-Royce“ strategai neramiai miegojo ištisus metus, nes vienas dalykas yra pratinti vairuotojus prie masinių elektromobilių, o visiškai kitas – „perlaužti“ itin brangių ir konservatyvių automobilių pirkėjus. Elektrinis „Phantom“ buvo parodytas pernai Ženevoje, o vėliau britai tiesiog atsargiai tyrė galimą tokių automobilių rinką.

REKLAMA

Rinką britai tyrė išsiųsdami elektrinį „Phantom“ į kelionę aplink pasaulį aplankant potencialių „Rolls-Royce“ pirkėjų susibūrimo vietas. Prabangus elektrinis „Rolls-Royce“ aplankė Singapūrą, Pekiną, Dubajų, Europos didmiesčius, Niujorką ir Majamį, sublizgėjo Los-Andželo automobilių parodoje. Pasirodo, potencialūs tokio tipo automobilių pirkėjai elektriniu „Phantom“ domėjosi, tačiau pirkti jo nenorėtų. Pasaulio turčiams neįtiko ilgas baterijų įkrovimo laikas ir gana menka rida.

Tiesa, „Rolls-Royce“ nežada atsisakyti aplinka tausojančių automobilių rinkos – britai žada sutelkti savo konstruktorių jėgas kuriant hibridinį automobilį, kurio baterijas būtų galima įkrauti iš tinklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų