• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Seimo narys Vitas Matuzas lankėsi Panevėžio „Nevėžio“ pagrindinėje mokykloje, kur susitiko su pedagogų bendruomene.

REKLAMA
REKLAMA

Į parlamentarą mokytojai kreipėsi po to, kai buvo paviešintas Panevėžio miesto mokyklų tinklo pertvarkos planas. Jame numatyta prie „Vyturio“ progimnazijos prijungti „Nevėžio“ pagrindinę mokyklą.  Tokį sprendimą pedagogai pavadino mokyklos sunaikinimu ir piktinosi, kad pertvarkos planą rengusi komisija neišklausė švietimo įstaigų darbuotojų, jų siūlymų, o pagrindiniu kriterijumi laikė mokinių skaičių, kuris „Nevėžio“ mokykloje, pasak jų, pastaruoju metu yra stabilus. Pedagogai siūlė imtis viso miesto švietimo įstaigų tinklo pertvarkos diskutuojant ir vertinant visus pagal vienodus nustatytus kriterijus. „Mes įžvelgiame buldozerį, kuris užvažiavo ant mokyklų“ – sakė „Nevėžio“ pagrindinės mokyklos tarybos pirmininkė Aušra Ismailovienė.

REKLAMA

Išklausęs  pedagogų argumentus ir nuogąstavimus V. Matuzas pažymėjo, kad nėra nuošaly ir puikiai žino  Panevėžio savivaldybės planus dėl mokyklų tinklo pertvarkos.  Parlamentaras apie tai jau diskutavo su miesto vadovais. Buvęs ilgametis Panevėžio meras sakė suprantantis pedagogus ir jų baimę likti be darbo ir savos mokyklos, tačiau neslėpė, kad pertvarka būtina, nes mokinių skaičius mieste kasmet mažėja. Jis sutiko, kad turėtų būti peržiūrėtos visos švietimo įstaigos ir jų auklėtinių skaičius, taip pat atsižvelgta į įstaigų turimą bazę, o geriausia, kad tokius vertinimus atliktų ekspertai iš šalies.

„Sprendimai būtini, tačiau kalbant apie švietimo įstaigas ir jų uždarymą ar prijungimus turi būti priimti skaidrūs sprendimai ir, svarbiausia, išklausyta miesto bendruomenės nuomonė,“ – sakė Seimo narys V. Matuzas. Jis pabrėžė, kad ir toliau aktyviai domėsis miesto švietimo įstaigų pertvarkos procesu ir sieks, kad iškylančios problemos būtų sprendžiamos konstruktyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų