REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis su Lietuvoje besilankančiu Gruzijos užsienio reikalų ministru Grigoliu Vašadze pasirašė dvišalį Europos ir euroatlantinės integracijos chartijos veiksmų planą 2012 metams ir aptarė šalių santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas susitikime penktadienį pažymėjo, kad praėjusiais metais pagal prekybinių mainų apimtis Gruzija tapo svarbiausia Lietuvos ekonomine partnere Pietų Kaukaze. Kartu jis atkreipė svečio dėmesį į Lietuvos verslo bendruomenės problemas, susijusias su investicine aplinka Gruzijoje.

REKLAMA

Taip pat aptarta Lietuvos ir Gruzijos Europos ir euroatlantinės integracijos komisijos, kuriai kartu pirmininkauja abu ministrai, veikla.

A. Ažubalis ir G. Vašadzė daug dėmesio skyrė Europos Sąjungos (ES) ir Gruzijos santykiams bei pastarosios euroatlantinės integracijos siekiams.

A. Ažubalis pabrėžė Gruzijos pažangą derybose su ES dėl Asociacijos susitarimo, pasveikino kolegą pradėjus derybas su ES dėl plataus masto laisvosios prekybos erdvės.

REKLAMA
REKLAMA

„Gruzija neabejotinai yra viena iš ES Rytų kaimynystės programoje lyderiaujančių šalių“, - teigė Lietuvos diplomatijos vadovas. Kartu jis paragino Gruziją neprarasti reformų tempo, atsakingai rengtis deryboms su ES ir skirti pakankamus administracinius resursus.

Saugumo politikos srityje ministrai aptarė Gruzijos pasirengimą siekti narystės NATO.

A. Ažubalis išskyrė Gruzijos indėlį į Tarptautinę paramos saugumui pajėgų misiją Afganistane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų