REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mitsubishi“ paskelbė, kad kompanijos sportinis elektromobilio „i-MiEV“ prototipas dalyvaus tarptautinėse „Pikes Peak“ pakilimo į kalną lenktynėse. Gamintojo teigimu, dalyvavimo tokiose sudėtingose varžybose tikslas yra surinkti daugiau informacijos apie automobilio patikimumą ir ilgaamžiškumą, tam kad ateityje elektromobilius būtų galima tobulinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Mitsubishi i-MiEV“ prototipas (nuotr. Gamintojo)„Mitsubishi i-MiEV“ prototipas (nuotr. Gamintojo)

Lenktynėse dalyvausiančiam „i-MiEV“ prototipui sukurti bus panaudoti serijinės gamybos elektromobilio mazgai. Už sportinio automobilio vairo šį kartą sėdės legendinis Japonų lenktynininkas Hiroshi Masuoka. Ilgametę patirtį automobilių sporte turintis vairuotojas net 21 kartą dalyvavo itin sudėtingomis sąlygomis išsiskiriančiame Dakaro ralio maratone ir laimėjo jas dukart – 2002 ir 2003 m. vairuodamas „Mitsubishi Pajero“ ir „Pajero Evolution“ modelius.

Kasmetinės automobilių ir motociklų pakilimo į kalną lenktynės į 4,300 metrų aukštyje esančią Pikes Peak viršūnę yra neeilinis išbandymas technikai, kadangi trasos staro ir finišo aukščių skirtumas – net 1500 metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų