• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis dienomis Nidos kelio poste muitininkai kone kasdien išaiškina po atvejį, kai nustatoma, jog piliečiai dujų balionuose gabena ne tik automobiliams skirtas dujas, bet ir benziną. Tačiau net ir daug ko mačiusius pareigūnus nustebino atvejis, kuomet, kaip spėjama, automobilio degalų bake buvo gabenti ne degalai, o į vandenį panašus skystis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį dažnokai į Kaliningrado sritį važinėjantis 44 metų neringiškis N. D. iš Lietuvos į Kaliningrado sritį vyko automobiliu „VW Passat“. Išvažiuojantis vyriškis muitinei raštu deklaravo, kad draudžiamų, ribojamų prekių ar daiktų negabena, kad automobilio bake yra 70 litrų benzino.

REKLAMA

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, kad „VW Passat“ degalų bake teliūskuoja skystis, greičiau primenantis vandenį, o ne benziną.

Muitinės pareigūnai suprasdami, kad benzinu ir dujomis varomas automobilis negali važiuoti varomas vandeniu, atliko išsamų automobilio patikrinimą. Jo metu nustatyta, kad degalų bakas buvo be siurblio ir kad jis apskritai nebuvo prijungtas prie automobilio kuro sistemos.

Kilus įtarimams ir siekiant išsiaiškinti situaciją, paimti mėginiai skysčio sudėčiai nustatyti. Automobilis sulaikytas.

Vykstant per Lietuvos valstybės sieną už neteisingą duomenų pateikimą muitinei, kontrabandos būdu gabentus degalus ir kitas prekes gresia nemažos baudos su prekių ir jų gabenimo priemonės konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų