REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl smurto atvejo šiauliečio, Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Dainiaus Pažarausko, šeimoje. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų gruodžio 16-ąją, apie 1 valandą nakties, telefonu pranešta Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, kad D. Pažarauskas galimai negerai elgiasi su savo sutuoktine. Minėta žinia policininkus pasiekė ne iš nukentėjusiosios.

REKLAMA

Įvykiui iškilus į viešumą, Generalinės prokuratūros atstovai viešai teigė, kad policijos pareigūnams atvykus į nurodytą vietą informacija pasitvirtino. Prokuroras nuvežtas į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, o vėliau laikinai sulaikytas. Generalinėje prokuratūroje pradėtas tarnybinis patikrinimas. Veiksmų ėmėsi ir Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Aivaras Povilaitis, kuris nusprendė D. Pažarauską laikinai nušalinti nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą, kuriame fizinio skausmo sukėlimas ar nežymaus sveikatos sutrikdymas inkriminuojamas Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui, pradėjo Lietuvos generalinė prokuratūra.

Siekiant objektyvumo ir nešališkumo, ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams. Areštinėje atsidūręs prokuroras vėliau buvo paleistas.

Redakcijos žiniomis, D. Pažarausko elgesys darbe buvo ne kartą svarstytas. Lietuvos prokurorų etikos komisija buvo nustačiusi, kad, bendraudamas su viena pasieniete, prokuroras pažeidė elgesio padorumo principus.

Jei teismas įrodytų D. Pažarausko kaltę smurtavus prieš savo šeimos narius, jam grėstų laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų