• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus knygų mugėje buvę Lietuvos ir Lenkijos prezidentai su skaitytojais susitiko diskusijai apie prezidento profesiją.Aleksandras Kwasniewskis teigė, kad jam dirbti kartu su Valdu Adamkumi buvo labai lengva, nes valstybes jungė didieji tikslai: šalys siekė tapti Europos Sąjungos, NATO narėmis.

REKLAMA
REKLAMA

O debatai apie Vilniaus krašto aneksiją vyko ir prieš dešimt, ir prieš trisdešimt metų, tačiau prezidentai tada tam neturėjo laiko, buvo svarbesnių tikslų.„Palyginus šias istorines diskusijas su mūsų to meto tikslais buvo visiškai normalu, kad labiau rūpėjo ateitis nei istorija. Dabar abi šalys jau esame Europos Sąjungoje, NATO. Ir būtent dabar mes galime šnekėti apie viską, taip pat ir istoriją.

REKLAMA

Manau, tai puiku, nes mums reikia daug ką aptarti. Problema, kokia kalba kalbėsime – neapykantos ar supratimo. Ar tai bus dialogas, ar monologas. Ir būtent taip politikai turi žiūrėti į šį klausimą“, – sakė A. Kwasniewskis.

„Patikėkite, negalėčiau nieko geriau pasakyti, sutinku su Aleksandru šimtu procentų“, – kolegai iš Lenkijos antrino V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų