REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimo posėdį dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos likviduojamame banke „Snoras“ atvyko Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius, kuris jokios savo kaltės dėl banko bankroto neįžvelgė.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip turi veikti institucijos, kredito įstaigos ir ne tik. Tai – viena reikalo pusė, bet yra ir kita: taip, kaip eismo taisyklėse yra nustatyta, kad negalima sėstis už vairo neblaiviam, nedaryti dar kažko, deja, avarijų įvyksta“, – aiškino jis.

REKLAMA

A. Misevičius iš esmės atkartojo buvusio LB vadovo Reinoldijaus Šarkino poziciją, kuris teigė, kad bankas „Snoras“ buvo visai patikimas ir pastarąjį esą galėjo sužlugdyti viena, galimai su finansinėmis machinacijomis susijusi operacija.

„Istorija puikiai rodo, kad viena operacija nuverčia banką“, – pabrėžė LB valdybos narys, pabrėždamas, kad LB esą nerimauja dėl kiekvienos kredito įstaigos operacijos.

Į komisiją taip pat iškvieta bankrutavusio banko „Snoras“ vyriausiosioji finansininkė Jurgita Bliumin, kuri su žiniasklaida taip pat nebuvo linkusi bendrauti. „Į visus klausimus atsakiau komisijai“, – teigė ji ir išskubėjo iš Seimo rūmų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo komisijoje ketvirtadienį dar liudijo ir buvę FNNT vadovai Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas.

FNTT dar 2007-aisiais dėl pinigų plovimo „Snore“ buvo pradėjusi tyrimą

Dar 2007 metais bankas SNORAS kėlė įtarimų Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT), ketvirtadienį pareiškė buvęs FNNT vadovas Vitalijus Gailius, liudijęs laikinajai Seimo komisijai, tiriančiai banko SNORAS žlugimą.

Pasak V. Gailiaus, FNTT, įgyvendindama savo uždavinius, domisi visomis finansų įstaigomis. Dėl to, užtikrindama pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos įstatymo nuostatas, domėjosi ir banku SNORAS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs FNTT vadovas sakė, kad tarnyba su Lietuvos banku nuo birželio atliko įtartinų operacijų analizę. Tiesa, kokios tai operacijos, neatskleidė, nes tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys.

Pasiteiravus, ar iki birželio dar buvo kokių nors tyrimų, susijusių su banku SNORAS, V. Gailius šį faktą patvirtino.

„Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje 2007 metais buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu yra atnaujintas. Tuo metu jisai pradėtas dėl galimo pinigų plovimo“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų