REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio mėnesį duris atversiančioje Pekino automobilių parodoje kinai pristatys legendinio vokiečių visureigio „Mercedes-Benz G-class“ kloną. Tai kinų kompanijos „Beijing Automotive Industry Holding Co" (sutrumpintai - BAIC) „sukurtas“ visureigis „B80VJ“.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje šis automobilis bus pristatytas dar kaip konceptas, tačiau jau netrukus „Beijing Automotive Industry Holding Co" žada pradėti serijinę tokio visureigio gamybą. Kinai visai nepergyvena, kad šis automobilis atrodo beveik taip pat, kaip ir legendinis vokiečių visureigis. Tiesa, priekinė „B80VJ“ dalis yra šiek tiek kitokia – apvalius „G-class“ stiliaus žibintus papildo „Jeep“ stiliaus radiatoriaus grotelės.

REKLAMA

Pekino automobilių parodoje kinai pristatys legendinio vokiečių visureigio „Mercedes-Benz G-class“ kloną. (nuotr. Gamintojo)Pekino automobilių parodoje kinai pristatys legendinio vokiečių visureigio „Mercedes-Benz G-class“ kloną. (nuotr. Gamintojo)

Kokia bus „Daimler“ reakcija į „BAIC B80VJ“ pasirodymą rinkoje dar nėra aišku. Tačiau visai tikėtina, kad viskas baigsis be jokio triukšmo – „Beijing Automotive Industry Holding Co" yra oficialus „Daimler“ partneris Kinijoje (kompanijos turi bendrą gamyklą), vokiečiai į bendrų projektų plėtrą yra investavę net 2,8 milijardo JAV dolerių. Todėl, net ir tokiu atveju, jei „B80VJ“ yra visiška kinų „saviveikla“, vokiečių pusė gali diplomatiškai nekelti jokio triukšmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų