REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėjus tyrimą Generalinės prokuratūros pareigūnai apklaus Valstybės saugumo departamento, Finansinių nusikaltimų  tyrimo tarnybos darbuotojus bei Vidaus reikalų ministrą, galimai neteisėtai pradėjusi tyrimą dėl informacijos apie banko „Snoras“ bankrotą nutekinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį  surengtoje spaudos konferencijoje Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Simas Slapšinskas sakė, jog ikiteisminis tyrimas pradėtas tik šiandien Valstybės saugumo departamentui (VSD) surinkus pakankamai duomenų apie informacijos apie banko „Snoras“ veiklą nutekinimą.

REKLAMA

„Dar praėjusių metų lapkričio 17 dieną Generalinė prokuratūra kreipėsi į VSD su prašymu surinkti duomenis apie informacijos apie banko veiklą nutekinimo. Tik surinkus pakankami informacijos galėjome pradėti ikiteisminė tyrimą“, – teigė S. Slapšinskas.

Prokuroras nenorėjo atskleisti įtariamųjų ratą, tačiau pažadėjo, jog bus apklausti visi asmenys, susiję su informacijos apie banko „Snoras“ disponavimu: „Paprašysime pateikti medžiagą iš Vidaus reikalų ministerijos, kur Bendrasis departamentas taip pat atliko patikrinimą. Teks apklausti Vidaus reikalų ministrą, Finansinių nusikaltimų tyrimo   bei Valstybės saugumo departamento darbuotojus“.

REKLAMA
REKLAMA

Keliems jų jau apteikti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba. Kas tai per asmenis, S. Slapšinskas nesakė tikindamas nenorįs pakenkti tyrimui.

Generalinė prokuratūra įtaria, jog aukšto rango pareigūnai nutekino politikams informaciją apie banko „Snoras“ žlugimą tuo leisdami suinteresuotiems asmenims atsiimti indėlius.

Po to, kai R. Palaitis atleido du FNTT vadovus, VSD vadovybė pripažino tyrimo neatlikusi, o tik rinkusi duomenis. Tyrimo metu bus aiškinamasi, kodėl Vidaus reikalų ministras savavališkai apklausė Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą tirdamas per melo detektorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų