REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys savivaldybės priešinasi priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento planams nedideliuose miesteliuose panaikinti ugniagesių komandas. Merų teigimu ugniagesiai mažų miestelių gyventojams reiškia saugumą ir pagalbą, praneša „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovai sako, kad tai tik palikimas nuo kolūkių, švaistantis pinigus.

REKLAMA

„Tas tinklas pasiliko nuo senų laikų – kolūkių – tarpūkinės savanorių ugniagesių komandos. Kolūkių nėra, rizikos faktoriai mažėja, gamybos įmonių, deja kaimuose mažėja, žmonių taip pat mažėja. Tik gaisrininkų nemažėja. Būtų viskas gerai, jei nebūtų finansavimo kardinalus pasikeitimas Valstybės duodama 50 mln. suma reikalauja, kad už tuos pinigus būtų atidirbta kaip galima geriau“, – sako gen. Remigijus Baniulis, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kupreliškio ugniagesiai – viena iš dvidešimt trijų komandų, kurias priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas yra nusprendęs panaikinti, reformuodamas priešgaisrinės apsaugos sistemą. Tačiau vietiniai ugniagesiai, gyventojai ir Biržų rajono valdžia teigia, kad šiame kaime kilus gaisrui pagalba iš Biržų atskubėtų per daug lėtai.

„Tarybos narius ir įskaudino, ir papiktino tas savavališkas departamento poelgis, kai jis išbraukė Kupreliškio komandą iš gelbėjimo plano. Dabar žmonės dirba neva, budi, bet į gaisrus nekviečiami – paradoksali situacija. Priešgaisrinė tarnyba, gelbėjimo komandos buvimas tokiam miestelyje kaip Kupreliškis yra socialinis garantas, kažkoks stabilumo, nuo visų pavojų, avarijų kažkokių nedėkingų situacijų“, – sako Biržų rajono merė Irutė Varzienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažų ugniagesių komandų naikinimui priešinasi trys iš dvidešimties savivaldybių – Biržų, Kėdainių ir Kupiškio.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, kuris šią savaitę kvietėsi priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovus atkreipė dėmesį, kad reforma vyksta, nors dar nesutvarkyta teisinė bazė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius sako, kad reformą, per kurią turi būti panaikintos 23 mažos komandos, planuojama baigti dar šį mėnesį. Kai kurios savivaldybės pasipriešinusios reformai, įsipareigojo pačios išlaikyti savo ugniagesius.

Kristina Jackūnaitė, Zina Paškevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų