REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių leidinio „Autobild“ žurnalistai sužinojo įdomių detalių apie dar kuriamą „Maserati „Quattroporte“. Naujas „Maserati Quattroporte“ turėtų debiutuoti kitų metų pradžioje, Detroito automobilių salone.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais laikais, kai ribos tarp skirtingų automobilių klasių neretai išsitrina, „Quattroporte“ jau nieko nestebina, tačiau 1963 metais, kai „Maserati“ pradėjo gaminti keturių durų sedaną kupiną superautomobiliams būdingo veržlumo ir ambicijų, tai buvo itin drąsus žingsnis.

REKLAMA

Naujasis „Quattroporte“, kaip vokiečiai sužinojo iš savo šaltinių Italijoje, bus šiek tiek didesnis už dabartinį modelį. Jo ilgis sieks 5117 mm, plotis padidės iki 1945 mm, o bazė – 3164 mm. Sportiško sedano bagažinės talpa padidės iki 557 litrų. Tiesa, būsimas automobilis sversa mažiau – teigiama, kad naujojo „Quattroporte“ svers 100 kilogramų mažiau nei dabartinis automobilis. Be to žadama, kad kitos kartos „Quattroporte“ bus net 30 proc. taupesni.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą „Maserati“ variklių gamoje atsiras ir dyzelinis motoras. Teigiama, kad tai bus turbininis šešių cilindrų dyzelis, kurio galia viršys 300 a.g., o sukimo momentas sieks 700 Nm.

Užsimenama, kad būsimas „Quattroporte“ gali gauti visų ratų pavarą, „Start/Stop“ sistemą ir naują aštuonių pavarų „automatą“.

Vokiečiai teigia, kad „Fiat“ koridoriuose kuždama ir apie dar vieną „Maserati“ modelį. Kadangi „Quattroporte“ ūgtelėjo, visai tikėtina, kad italai pasiūlys ir mažesnį keturių durų sedaną, kuris konkuruotų su 5-os serijos „BMW“, „Audi A6“ ar „Mercedes-Benz E-class“. Šio automobilio ilgis sieks 4,9 metro. Gali būti, kad šis sedanas gaus „Maseratina“ pavadinimą.

Tols sprendimas ir vieno iš modelių taikymas į demokratiškesnę nišą leistų italams gerokai padidinti „Maserati“ pardavimus. Juo labiau, kad tai numatyta kompanijos planuose – „Maserati“ vadovas Harald Wester minėjo, kad per artimiausius keturis metus kompanija planuoja parduoti net 54 tūkst. automobilių. O tai yra net 9-is kartus daugiau, nei „Maserati“ parduoda dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų