REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlyne baigiasi viena didžiausių pasaulyje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė“.

REKLAMA
REKLAMA

Septyniasdešimt septintą kartą vykusiame renginyje Lietuva dalyvavo jau dešimti metai – savo produkciją pristatė, paslaugas siūlė devynios mūsų šalies įmonės.

REKLAMA

Tradicinės parodos lankytojams, kurių per dieną apsilanko apie 50 tūkstančių, didžiulis pasirinkimas: pusšimtis pasaulio šalių siūlo savo tradicinius maisto produktus, amatininkų darbus ir kviečia apsilankyti. Lietuvos atstovai kasmet sulaukia didelio dėmesio.

Stilizuota lietuviška smuklė šiemet taip pat gausiai lankoma. Viename jos gale svečiai ragauja lietuviškų gaminių, o kitame – gali jų nusipirkti. Čia taip pat informacija apie kaimo turizmo sodybų verslą, galima pamatyti ir amatininkų dirbinių.

REKLAMA
REKLAMA

Ne pirmus metus lietuviškus produktus siūlantys pardavėjai – dažniausia ūkininkai ar nedidelių įmonių savininkai – jau sukaupė patirties ir gali kalbėti apie įvairiapusę naudą.

„Gal ne tiek nauda, bet kiek bus gal dabar patirtis. Mūsų šeima jau ketvirtą kartą dalyvauja toje parodoje. Patirtis begalinė“, – sako ūkininkė iš Raseinių rajono Audronė Žilienė.

Parodos lankytojus taip pat domina atostogos Lietuvos kaime. Per šimtą kaimo turizmo sodybų katalogų, žemėlapių išdalinama kasdien.

„Nuolatinis dalyvavimas duoda tai, kad kelinti metai prašo telefonų, adresų. Šiemet buvo pakeista mūsų stendo vieta, ir mūsų pasigedo. Labai apsidžiaugė, kad rado“, – pasakoja Lietuvos ūkininkių draugijos „Amatų kraitelė“ vadovė Edita Rimkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau apsidžiaugę buvo ir visi užsukę į lietuviškos smuklės virtuvę. Klausantis „Sutaro“ populiarūs buvo lietuviški patiekalai.

„Dauguma iš jų klausia, ar turite cepelinų. Ir dauguma vokiečių, kurie užsuka į mūsų stendą pavalgyti, ateina jau ne pirmą kartą. Ne pirmi metai ir giria mūsų virtuvę, kad tikrai skanu ir maistas geras“, – tvirtina barmenas Gediminas Strempickas.

„Žalioji savaitė“ Berlyno parodų centre truko dešimt dienų. Per visą parodos laiką lietuviška smuklė buvo gausiai lankoma.

Arvydas URBA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų