REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie valandą įstrigusiame atrakcione Palangoje žemyn galva kabančius vaikus pralaikę verslininkai nekalti, nes nuleisti atrakcioną jiems esą sutrukdė atvykę ugniagesiai. Taip netikėtai baigėsi beveik penkis mėnesius trukęs ikiteisminis tyrimas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Palangos prokuratūra jį nutraukė atrakcionus valdančios bendrovės „Leander LTU“ veikloje nesuradusi nusikaltimo sudėties.

REKLAMA

Nusikalstamos veikos požymių prokurorai aptiko tik nelaimės metu labiausiai nukentėjusios 14 metų Akvilės D. atžvilgiu, tačiau jos tėvai su atrakcionų savininkais turėtų bylinėtis privataus kaltinimo tvarka.

Nelaimė Palangoje įvyko pernai rugpjūčio 17-osios vakare, kai apie 22 val. 50 min. J. Basanavičiaus gatvėje per vasarą veikusiame olandų pramogų parke dingo elektra, ir sustojusiame atrakcione „Movi IT“ žemyn galva liko kaboti devyni vaikai - jie buvo išgelbėti tik praėjus valandai, kai atsiradus elektrai atrakcionas buvo nuleistas įprastu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Iki tol avariniu būdu nuleisti atrakciono jo savininkams olandams nepasisekė.

Valandą iškankintų nukentėjusių vaikų tėvams nekilo abejonių, kad dėl atrakciono gedimo yra kalti juos eksploatuojantys olandai. Juo labiau kad net ir dingus elektrai jie nepajėgė atrakciono nuleisti avariniu būdu. Tačiau atrakcionų savininkus nuo baudžiamosios atsakomybės išgelbėjo tai, kad nukentėję vaikai nepatyrė sunkesnių sveikatos sutrikimų.

Prokurorai nustatė, kad nelaimė įvyko dėl avarijos elektros tiekimo įrenginiuose ir dėl to atrakcionų valdytojų veiksmuose tyčios nėra. Atrakcionų savininkams palanki buvo ir Valstybinės darbo inspekcijos išvada, kad atrakcione darbų saugos pažeidimų nenustatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų