REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Mažiausiai 100 tūkst. žmonių šeštadienį dalyvavo demonstracijoje Vengrijos sostinėje Budapešte ir taip parodė paramą ministrui pirmininkui Viktorui Orbanui ir jo vyriausybei, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

V. Orbanas ir ministrų kabinetas neseniai sulaukė kritikos iš Europos Sąjungos (ES) dėl naujų įstatymų, kurie neva kelia grėsmę demokratijai. Demonstrantai kreipėsi į ES, kad ši gerbtų Vengrijos suverenitetą.

REKLAMA

Teisinis ginčas tarp Vengrijos ir ES kilo dėl sausio 1 dieną įsigaliojusių konstitucijos pataisų. Europos Komisija (EK) perspėjo Vengriją, kad įstatymai dėl šalies centrinio banko, teismų sistemos ir duomenų apsaugos kelią grėsmę šių institucijų nepriklausomybei.

Šią savaitę V. Orbanas sutiko pakeisti dalį įstatymų ir antradienį dėl to susitiks su aukščiausiais ES politikais.

Šeštadienį protestavę centro dešiniųjų vyriausybės rėmėjai parodė, kad gali pritraukti daugiau demonstrantų nei opozicija, kuri šį mėnesį buvo surengusi apie 70 tūkst. žmonių demonstraciją.

EK perspėjo Vengriją, kad ši per mėnesį turi imtis veiksmų. Priešingu atveju EK gali skirti baudas arba kreiptis į Europos Teisingumo Teismą. Be to EK pareiškė, kad kol nebus pakeisti kritikuojami įstatymai, nebus tęsiamos derybos dėl Vengrijai reikalingos 20 milijardų eurų paskolos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų