REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno parlamentas šeštadienį patvirtino įstatymą, pagal kurį prezidentui Ali Abdullahui Salehui bus suteiktas imunitetas. Tai reiškia, jog jis nebus persekiojamas dėl nusikaltimų, įvykdytų per 33 valdymo metus.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas priimtas siekiant kuo skubiau įgyvendinti planą, pagal kurį A. A. Salehas pasitrauks iš valdžios ir baigsis beveik metus trukę neramumai šalyje.

REKLAMA

Parlamentas taip pat pritarė viceprezidento Abd-Rabbu Mansour Hadi kandidatūrai kitą mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Anksčiau pagal šį įstatymą A. A. Saleho bendrininkams taip pat būtų suteiktas visiškas imunitetas, tačiau pataisytame variante nuo baudžiamosios atsakomybės bus atleisti tie asmenys, kurie atsakingi už „politiškai motyvuotus“ nusikaltimus, išskyrus tuos atvejus, kurie vertinami kaip „teroristiniai aktai“.

A. A. Salehas bus atleistas nuo nusikaltimų, įvykusių per visą jo vadovavimo laikotarpį. Įstatymas negali būti atšauktas ar užginčytas.

A. A. Salehas lapkritį pasirašė susitarimą, kuriuo įsipareigojo atsistatydinti iš pareigų mainais už imunitetą nuo baudžiamojo persekiojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų