• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) tarnybos maždaug kovo pabaigoje nuspręs, ar pareikšti skundą prieš korporaciją „Google“ dėl dominavimo rinkoje pažeidžiant konkurenčių teises. Tai reiškia, kad kompanijos rietenos su konkurentėmis baigsis anksčiau nei tikėtasi.

REKLAMA
REKLAMA

"Baigiantis pirmajam metų ketvirčiui gausiu tyrimų grupės komentarus. Nesitikiu, kad tai įvyks anksčiau“, - naujienų agentūrai „Reuters“ sakė už konkurenciją atsakingas Europos Komisijos narys Joaquinas Almunia.

REKLAMA

Iki šiol oficialūs pareigūnai prognozavo, kad šis ginčas greitai išspręstas nebus. Tokio pobūdžio tyrimai paprastai trunka keletą metų.

Europos Komisija tyrimą dėl „Google“ pradėjo praėjusių metų lapkritį po to, kai konkurentės, įskaitant „Microsoft“, apkaltino interneto paieškos sistemą piktnaudžiavimu savo dominuojančia pozicija paieškos sistemų rinkoje.

Europos Komisija, kuri gali nubausti kompanijas sumokėti iki 10 proc. savo pasaulinės apyvartos, anksčiau jau skyrė milijardines baudas kompanijoms „Microsoft“ ir „Intel“, kurios pažeidė ES antimonopolines taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų