REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Respublikonų partijos favoritas į JAV prezidento postą Mittas Romney pareiškė paskelbsiąs savo mokesčių deklaraciją. Multimilijonierius antradienį Pietų Karolinoje pripažino, kad jis moka tik 15 proc. pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Per rinkimų kampanijos renginį Florencijoje jis pažadėjo pateikti mokesčių deklaraciją už 2011 metus, kai tik ji bus baigta rengti.

REKLAMA

TV debatuose pirmadienio vakarą M. Romney dar mėgino išsisukti nuo klausimo, ar paviešins savo mokesčių deklaraciją. Dabar Florencijoje jis pareiškė, kad piliečiai domisi jo finansais.

Praeityje kandidatai į prezidentus JAV tradiciškai skelbdavo savo mokesčių deklaracijas. M. Romney turtas vertinamas 250 mln. dolerių.

Respublikonų kandidatas savo nedidelę mokestinę naštą aiškina tuo, kad jis pajamas gaunas daugiausiai „iš investicijų praeityje“. Politikas turtus susikrovė devintajame ir dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose, kai buvo investicinės bendrovės „Bain Capital“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kapitalo pajamos JAV apmokestinamos tik 15 proc. Tuo tarpu mokesčiais nuo algos siekia iki 35 proc. Kaip ir daugelis kitų pasiturinčių JAV piliečių, buvęs Masačūsetso gubernatorius turi naudos iš buvusio prezidento George'o W. Busho įvestų mokesčių lengvatų.

M. Romney laimėjo abejus pirminius respublikonų kandidato į JAV prezidentus rinkimus Ajovos ir Naujojo Hempšyro valstijose. Jis laikomas realiausiu savo partijos kandidatu lapkritį susikauti su Baracku Obama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų