REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portugalijos skolinimosi kaina pirmadienį išaugo iki rekordinio lygio, mat penktadienį reitingų agentūra „Standard & Poor's“ (S&P) sumažino šalies skolinimosi reitingą iki „šlamšto“ lygio, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Palūkanos už 10 metų trukmės Portugalijos vyriausybės obligacijas išaugo beveik 2,3 proc. arba 228 baziniais punktais, iki 14,198 proc. Skirtumas tarp Vokietijos ir Portugalijos skolinimosi kainų taip pat padidėjo iki rekordinio lygio – 1243 bazinių punktų.

REKLAMA

Tuo tarpu Prancūzija išlaikė pirmąjį po reitingo sumažinimo obligacijų aukciono testą. Šalis pardavė obligacijų už 8,6 mlrd. eurų, o palūkanos už 10 metų trukmės vyriausybės obligacijas sumažėjo 4 baziniais punktais, iki 3,011 proc.

Sekmadienį Portugalija pasmerkė S&P sprendimą kaip „nepagrįstą“ ir sunkiai pateisinamą, turint omenyje šalies pastangas daugiau nei perpus sumažinti savo 2011-ųjų metų biudžeto deficitą iki „maždaug arba mažiau nei 4 proc.“. Portugalijos atstovai pabrėžė, kad tai kur kas mažiau nei planinis 5,9 proc. rodiklis.

Portugalijos centrinis bankas prognozuoja, kad šiemet šalies bendras vidaus produktas susitrauks 3,1 proc., palyginti su ankstesne 2,2 proc. susitraukimo prognoze.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų