REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stiprinant tarptautinius transporto ryšius, šią savaitę susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio vadovaujama delegacija lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vizito metu numatytuose susitikimuose su valdžios ir verslo atstovais bus tariamasi dėl Lietuvos ir JAV jūrų uostų bendradarbiavimo, NATO krovinių tranzito, galimo JAV įmonių dalyvavimo statant Klaipėdos giliavandenį uostą.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausias mūsų vizito tikslas – padidinti JAV ir NATO krovinių srautą Klaipėdos uoste. Praėjusiais metais jau sulaukėme kelių sąjungininkų laivų, gabenančių krovinius į Afganistaną. Norime, kad jų plauktų dar daugiau“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

NATO kroviniai iškraunami uoste, o į Afganistaną vežami geležinkeliais.

Dėl to Lietuvos delegacija susitiks su JAV Gynybos departamento ir jo transporto padalinio, krovinius gabenančių kompanijų atstovais.

Ministras E. Masiulis lankysis Virdžinijos ir Filadelfijos jūrų uostuose. Bus tariamasi dėl galimo šių uostų bendradarbiavimo su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu, numatoma pasirašyti tarpusavio memorandumus.

Antradienį planuojamas susitikimas su JAV logistikos kompanijos „Maersk Line Ltd“ vadovais. Jiems bus pristatytas Lietuvos transporto sektorius ir Klaipėdos giliavandenio uosto statybos planai, bus kviečiama dalyvauti šiame projekte viešojo ir privataus sektorių partnerystės principu.

Ministro E. Masiulio vadovaujamoje delegacijoje dalyvauja Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas, AB „Lietuvos geležinkeliai“ direktoriaus pavaduotojai Albertas Šimėnas ir Andrejus Ponomariovas, UAB „Klaipėdos konteinerių terminalas“ generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų