REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis kreipėsi į Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinį direktorių Gediminą Griną, ragindamas nedelsiant imtis ryžtingų veiksmų užkertant kelią Baltarusijos KGB agentų veiklai Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai padaryti paskatino pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie galimą Baltarusijos specialiųjų tarnybų veiklos Lietuvoje suaktyvėjimą ir suįžūlėjimą.

REKLAMA

„Žiniasklaidos informacija apie tai, kad Lietuvoje esantys Baltarusijos opozicijos atstovai yra beveik atvirai sekami ar net šantažuojami, verčia manyti, kad Aliaksandro Lukašenkos režimo saugumo agentai mūsų šalyje jaučiasi pakankamai nevaržomai. Baltarusijos KGB represijų siekiantys išvengti žmonės, atvykę į Lietuvą – suverenią valstybę, Europos Sąjungos narę, jaučiasi tiek pat nesaugūs, kaip ir savo tėvynėje“, – sakė V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario V. Žiemelio teigimu, tokios nekontroliuojamos užsienio specialiųjų tarnybų veiklos toleravimas kelia ne tik tiesioginį pavojų Baltarusijos opozicijos atstovams mūsų šalyje, bet ir visų mūsų piliečių konstitucinėms teisėms ir laisvėms. Pasak jo, Lietuvos atitinkamų tarnybų neveiklumas tokioje situacijoje gali diskredituoti Lietuvą tarptautiniu mastu kaip ES narę, nesugebančią užtikrinti elementarių demokratijos principų savo šalyje ar net talkinančią A. Lukašenkos diktatūrai. Tokia besiklostanti situacija, politiko nuomone, kelia realią grėsmę mūsų valstybės saugumui.

VSD vadovas prašomas informuoti, ar minėtieji faktai yra ištirti, taip pat nurodyti įstatymų netobulumus, kurie neleidžia užtikrinti tinkamą prevenciją prieš užsienio tarnybų šeimininkavimą Lietuvos teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų