REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė: N. Venckienė vykdo teismo sprendimą (papildyta 14.59)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė vykdo teismo sprendimą atiduoti mažametę motinai, tik esą to turi norėti pati mergaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitė turi norėti

„Kiek žinau, ponia Venckienė vykdo teismo sprendimą ir siūlo atiduoti dukrą, jei ji su tuo sutinka ir pati nori eiti pas mamą“, – per spaudos konferenciją, skirtą valdymo mediumui, klausiama, ar N. Venckienė gali būti teisėja, jei pati nevykdo teismo sprendimo, atsakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Prezidentė taško nepadėjo

Viešųjų ryšių specialistas, bendrovės „Brandscape“ vadovas Mindaugas Lapinskas D. Grybauskaitės signalą interpretavo taip:

„Pasisakymas nepadeda taško, o tik sukelia dar daugiau klausimų. Tie klausimai perauga Garliavos istorijos rėmus, ir pradeda klibinti bazinę visuomenės vertybių hierarchiją – įstatymo ir teismo viršenybę prieš garsiai rėkiančius ir energingai ginančius savo požiūrį.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia pozicija yra nenaudinga D.Grybauskaitei, bet naudinga visuomenei. Anksčiau, ar vėliau ateis taškas, kuriame reikės apsispręsti. Bandymas sėdėti ant dviejų kėdžių yra rizikingas: įvykdžius sprendimą, N.Venckienės šalininkai nusivils Prezidente, nes ši jų neapgynė, o įstatymų viršenybės šalininkai jau dabar mato, kad valstybės vadovė svyruoja ir bėga nuo atsakomybės. Politikoje, kaip ir gyvenime, aiški pozicija skausminga vieną minutę, tačiau ilguoju laikotarpiu paprastai atsiperka. Šiuo atveju matome, vienkartinis sprendimo skausmas yra svarbesnis, negu ilgalaikė reputacija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

****

Trečiadienį Kauno apygardos teismo teisėjai N. Venckienei buvo suteiktas paskutinis šansas geruoju Laimutei Stankūnaitei atiduoti jos dukrą. Tačiau trečiadienį tai nebuvo padaryta. Teisėjai gresia baudos ar net baudžiamoji atsakomybė.

Antstolė nusiuntė patvarkymą N. Venckienei. Teisėja savo brolio, dviejų žmonių nužudymu įtariamo velionio Drąsiaus Kedžio ir L. Stankūnaitės dukrą trečiadienį, 14.00 val., turėjo pristatyti į Kaune, Chemijos prospekte, esančią viešosios policijos būstinę. Tačiau ten dukros laukusi L. Stankūnaitė jos nesulaukė.

REKLAMA

Tai buvo antrasis ir paskutinis antstolės Sonatos Vaicekauskienės raginimas. Įvykdyti teismo nutartį N. Venckienę kartą jau ragino ir Antstolių rūmai. Civilinio proceso kodeksas numato, kad raginimai geruoju vykdyti teismo sprendimą gali būti ne daugiau kaip du.

Pasak teismo antstolės S. Vaicekauskienės, jeigu trečiadienį N. Venckienė nepaklus raginimui, ir vaikas perduotas nebus, teisėjai gresia nemalonumai.

Antstolė žada kreiptis į teismą, kad už teismo sprendimo ir antstolio reikalavimų nevykdymą N. Venckienei būtų skirtos baudos. Už kiekvieną dieną jai grėstų iki 1 tūkst. litų bauda.

REKLAMA

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės globojamą velionio D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukrą perduoti jos motinai.

Iki šiol šis sprendimas nėra įvykdytas, dažniausiai motyvuojama, kad vaikas atsisako išvykti iš teisėjos imuniteto saugomų N. Venckienės namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų