REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar kelyje Ryga– Šiauliai– Tauragė– Kaliningradas, už sankryžos į Kryžių kalną, nuo kelio nuvažiavo ir į medį rėžėsi automobilis BMW. Sužalotas vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities policija skambina pavojaus varpais: avaringumas keliuose pirmosiomis šių metų dienomis žaibiškai šoko į viršų. Pareigūnai visuose apskrities keliuose stiprina pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų ir vairuotojų kontrolę visoje apskrityje.

REKLAMA

Nuskrieta nuo kelio

Nelaimė įvyko apie 15 valandą. Pirminiais duomenimis, BMW vairuojantis 29 metų Joniškio rajono gyventojas, važiuodamas Joniškio link, lenkė du ta pačia kryptimi važiuojančius mikroautobusus ir, nesuvaldęs automobilio, nulėkė nuo kelio.

Per avariją sužalotas vairuotojas. Jam sukrėstos galvos smegenys, sumušta ranka. Nuo rimtesnių sužalojimų joniškietį išgelbėjo iššovusios apsauginės oro pagalvės.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis išgabentas į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Stipriai sulamdytą automobilį išgabeno techninės pagalbos automobilis.

Eismo dalyviams trūksta drausmės

Turimais duomenimis, Šiaulių apskrities keliuose per 2012 metų dešimtį dienų užregistruota trylika eismo įvykių, kuriuose sužeista trylika žmonių: septyni pėstieji, keturi vairuotojai, du keleiviai. Radviliškio rajone žuvo dviratininkas.

Šeši eismo įvykiai, kuriuose sužaloti žmonės, įvyko Šiaulių mieste, trys Radviliškio rajone ir keturi – Šiaulių rajone. Įvykių neužregistruota Kelmės, Akmenės, Joniškio ir Pakruojo rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininko Kęstučio Dičiaus žodžiais, situacija keliuose šiuo metu yra prasta, nes nemaža dalis eismo dalyvių keliuose nesielgia taip, kaip turėtų elgtis.

Anot pareigūno, pagrindinės šių dienų eismo nelaimių priežastys yra atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų nenaudojimas tamsiuoju paros metu bei pėsčiųjų nedrausmingumas.

„Žmonės į važiuojamąją dalį žengia neįvertinę atstumo iki artėjančios transporto priemonės, greičio, – sakė K. Dičius. – Pėstieji pagaliau turi įsisąmoninti, kad vairuotojas transporto priemonės sustabdyti iš karto negali.“

REKLAMA

Sudėtingesnės vairavimo sąlygos

Per 2011 metų pirmas dienas apskrities keliuose užregistruoti trys eismo įvykiai, kurių metu trys žmonės sužeisti, o žuvusių nebuvo.

Kelių policijos vadovas įsitikinęs, kad avaringumo išaugimui keturis kartus įtakos turėjo ir gamtos sąlygos – pernai dėl gausaus sniego buvo šviesiau, todėl vairavimo sąlygos buvo paprastesnės. Mažesnis dėl slidumo pernai buvo ir važiavimo greitis. Šiemet tamsus oras komplikuoja matomumą.

„Nesu linkęs kaltinti gamtos dėl išaugusio avaringumo, – sakė K. Dičius. – Problema – eismo dalyvių nedrausmingumas.“

REKLAMA

Statistika blogėja visoje šalyje

Kur kas daugiau šiemet skaudžių eismo nelaimių registruojama ir visoje Lietuvoje. Pirmosiomis šių metų dienomis užregistruoti 78 eismo įvykiai, kuriuose sužeisti 96, žuvo šeši žmonės.

Per devynias 2011-ųjų sausio dienas šalyje užregistruoti 34 eismo įvykiai, sužeista 40 žmonių, žuvo du.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų