REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italija pareiškė, kad nepriimtina, jeigu tik kai kurios Europos šalys savo teritorijoje įvestų pinigų pervedimo mokestį. Tokią nuomonę penktadienį išsakė Italijos ministras pirmininkas Mario Montis po derybų Paryžiuje su Prancūzijos ministru pirmininku Francois Fillonu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano vyriausybė žengė žingsnį finansinių transakcijų apmokestinimo link, – pastebėjo jis. – Mes dirbame ta kryptimi. Akivaizdžiai būtina, kad tokių fiskalinių iniciatyvų nesiimtų atskiros šalys, pavieniui. Esu įsitikinęs, kad toks mokestis turi būti įvestas bendru Europos lygmeniu“, – pabrėžė M. Montis.

REKLAMA

Prancūzijos premjeras savo ruožtu pridūrė, kad Romos ir Paryžiaus pozicijos šiuo klausimu apskritai sutampa. „Tiesiog reikia, kad kažkas žengtų pirmą žingsnį, ir mes manome, kad atėjo metas tam ryžtis jau šiais metais“, – sakė F. Fillonas.

Kiek anksčiau penktadienį Prancūzijos prezidento specialusis patarėjas Henri Guaino pareiškė, kad Prancūzija pasirengusi parodyti pasauliui pavyzdį ir pirmoji savo teritorijoje įvesti pinigų pervedimo mokestį.

„Sprendimas šiuo klausimu bus priimtas iki šio mėnesio pabaigos“, – pabrėžė H. Guaino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų