REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palestiniečių radikalusis judėjimas „Hamas“ sukritikavo Jordanijoje vykusias Palestinos ir Izraelio taikos derybas. Pasak judėjimo atstovų, tai išpuolis prieš „Hamas“ ir „Fatah“ santykių atnaujinimą, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis per 16 mėnesių Palestinos ir Izraelio derybų etapas vyko antradienį Jordanijos sostinėje Amane. Palestiniečių delegacija, kuriai vadovavo „Fatah“ narys Saebas Erekatas, Izraeliui pateikė pasiūlymų dėl sienų ir saugumo klausimų sąrašą. Izraelis pažadėjo pateikti atsakymus per ateinančius susitikimus.

REKLAMA

Tačiau „Hamas“ atstovas pareiškė esantis prieš šiuos pokalbius, pavadindamas tai „išpuoliu prieš „Hamas“ ir „Fatah“santykių atnaujinimą“ ir „laiko gaišinimu“.

„Mes manome, jog šie pokalbiai yra išpuoliai prieš santykių atnaujinimo procesą ir tautos pritarimą“, - sakė „Hamas“ lyderis Ismailas Radwanas.

„Fatah“ ir „Hamas“ gegužės 4 dieną Kaire pasirašė susitaikymo susitarimą, kuriuo siekiama užbaigti ketverius metus trukusius nesutarimus nuo 2007 metų, kai „Hamas“ iš Gazos ruožo išstūmė „Fatah“ pajėgas. Nuo tada grupuotė „Hamas“ kontroliuoja Gazą, ribodama „Fatah“ valdžią Vakarų Krante.

Taip pat skaitykite:

Atsinaujinusios Izraelio ir Palestinos derybos baigėsi be rezultatų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų