• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį tęsiasi Egipto parlamento rinkimai. Rinkimuose pirmauja islamistų Musulmonų brolija, kuri pareiškė, kad, jei laimės rinkimus, kuriant naują šalies konstituciją nebandys primesti savo valios, o bendradarbiaus su politiniais konkurentais.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias ir paskutinis žemųjų parlamento rūmų narių rinkimų etapas prasidėjo antradienį ir tęsis daugiau nei porą dienų. Po pirmų dviejų etapų pirmauja Musulmonų brolijos partija „Laisvė ir teisingumas“.

REKLAMA

„Tai, kad partija laimės daugumą parlamente, nereiškia, kad ji viena parašys konstituciją, neatsižvelgdama į egiptiečių teises ir ignoruodama daugumos negavusias arba rinkimuose pralaimėjusias politines jėgas“, - sakė partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderis Mohamedas Mursis.

„Visos politinės jėgos ir Egipto intelektualai, nepriklausomai nuo jų politinių ir religinių pažiūrų, dalyvaus rašant konstituciją“, - Musulmonų brolijos tinklalapis cituoja M. Mursį.

Egipto parlamento žemųjų rūmų rinkimų paskutiniai etapai baigsis sausio 10 ir 11 dieną. Aukštųjų parlamento rūmų rinkimai vyks sausio ir vasario mėnesį. Naujasis parlamentas išrinks 100 narių asamblėją, kuri rašys naują šalies konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų