REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia nepritariąs siūlymui įteisinti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą spaudai. Šį klausimą Seimas yra nukėlęs ateinančių metų pavasariui.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą kalbėdamas LTV laidoje „Teisė žinoti“ Premjeras sakė, kad vienas iš 2008– aisiais į valdžią atėjusių jo vadovaujamą Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos rinkimų programos punktų buvo PVM lengvatų naikinimas, nes biudžeto surenkamos pajamos iš šio mokesčio buvo smukusios.

REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, matant smulkiosios – rajonų, regionų – žiniasklaidos problemas, stengtasi jai padėti: skirta papildomų lėšų specialiajam fondui, priimti Pašto įstatymo pakeitimai, nustatantys valstybės paramą periodiniams leidiniams pristatyti kaimo vietovėse.

„Stambesnė žiniasklaida, manau, konkuruodama, siekdama geros kokybės ir populiarumo tarp skaityrojų turi konkuruoti ir galvoti apie tai, kad jai konkurencija ateina ir iš interneto, kitų naujų komunikacijos priemonių. Šioje vietoje ne PVM kokios nors lengvatos yra problemos sprendimas“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį, paskutinę sesijos dieną, į darbotvarkę buvo įrašytas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektas, tačiau svarstyti jo nebuvo galima, nes nuo svarstymo komitete iki svarstymo plenariniame posėdyje turi praeiti Statute numatytas laikas.

Informacinės visuomenės plėtros komitetas penktadienį pritarė siūlymui nustatyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir smurtinio pobūdžio leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 20-ąją parlamentarai nepritarė pagrindinio šio klausimo svarstyme paskirto Biudžeto ir finansų komiteto siūlymui atmesti Prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktą Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisų projektą, kuriuo siūloma periodiniams leidiniams taikyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą. Už komiteto siūlymą projektą atmesti balsavo 61, prieš – 55, susilaikė 7 Seimo nariai.

Remdamasis statutu Seimas nusprendė paskirti kitą – Informacinės visuomenės plėtros komitetą pagrindiniu šio klausimo svarstyme.

REKLAMA

Vyriausybės skaičiavimais, nustačius lengvatinį 9 procentų PVM tarifą periodiniams leidiniams valstybės biudžetas kitais metais netektų apie 13 mln. litų pajamų.

Prezidentė D. Grybauskaitė yra pasiūliusi Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, kuria siūloma periodiniams spaudos leidiniams numatyti 9 procentų PVM tarifą. Dar rugsėjį pasiūlymą taikyti lengvatą periodinei spaudai buvo pateikę ir socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų