REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujuoju Lietuvos informacinių technologijų (IT) įmones vienijančios asociacijos prezidentu išrinktas Vytautas Vitkauskas, IT bendrovės UAB „Inta“ vadovas. V. Vitkauskas yra vadovavęs asociacijai INFOBALT 2002-2006 m., ne kartą buvo išrinktas jos valdybos nariu, o dabar pakeitė dvi kadencijas iš eilės asociacijai vadovavusį Evaldą Kulboką.

REKLAMA
REKLAMA

„Per du veiklos dešimtmečius asociacija sukūrė tvirtus pamatus Lietuvos IRT sektoriaus vidaus ir užsienio rinkų plėtrai. Džiugu, kad daugiau nei 130 skirtingo profilio asociacijos narių veikdami kartu gali pasiūlyti platesnį produktų ir paslaugų spektrą ir pateikti inovatyvius IT sprendimus ir produktus užsienio šalims. 2012-aisiais tikslingai vykdysime verslo misijas į JAV, Rusijos, Danijos, Norvegijos, Baltarusijos, Azerbaidžano,

Turkmėnistano, Omano, Kanados rinkas, kurių metu bus ieškoma klientų, partnerių bei investuotojų“, – teigia naujasis asociacijos INFOBALT vadovas Vytautas Vitkauskas.

REKLAMA

Kitąmet asociacija INFOBALT dalyvaus tokiuose reikšminguose tarptautiniuose renginiuose kaip „Mobile World Congress“ Barselonoje (Ispanija), „CTIA 2012 Enterprise and Applications“ parodoje San Diege (JAV), „World Congress of Information Technology“ Monrealyje (Kanada).

Pasak V. Vitkausko, didelis dėmesys taip pat bus skiriamas IT specialistų ugdymui ir kvalifikacijos kėlimui: „Jau kelerius metus aktyviai diskutuojama apie didėjantį kvalifikuotų IT specialistų trūkumą, kuris ilgalaikėje perspektyvoje gali gerokai pristabdyti IT sektoriaus augimą bei sumažinti kitų Lietuvos ūkio sektorių konkurencingumą. Esame šį klausimą aptarę su Švietimo ir mokslo ministerija ir ateinančiais metais planuojame kūrybiško technologijų naudojimo veiklų idėjas skleisti Lietuvoje, įtraukiant mokytojus ir plėtojant būrelių tinklą, kuris paskatintų moksleivius domėtis IT ir ateityje rinktis šią profesiją“, – pabrėžė V. Vitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų