REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Montis Magia“ alpinistų komanda Arūnas Kamandulis, Gediminas Simutis ir Saulė Žukauskaitė įkopė į Guillaumet uolų bokštą Patagonijos kalnuose, Argentinoje.

REKLAMA
REKLAMA

Alpinistai tęsia pusės metų trukmės projektą „Vertikalus gyvenimas" – po įkopimų Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Meksikoje, komanda persikėlė į Patagoniją, kur beveik keturis mėnesius kops į smailius granito bokštus ir didžiules uolų sienas.

REKLAMA

Prie ekspedicijos prisijungus trečiajam nariui, A. Kamanduliui, jaunuoliai patraukė į Argentinos pietus - El Čalteno (El Chalten) miestelį Patagonijos kalnuose.

Patagonija garsėja ne tik nuostabaus grožio viršūnėmis, bet ir itin kaprizingu oru: stiprūs vėjai ir debesys iš kalnų pasitraukia tik trumpiems gero oro „langams", kuomet ir stengiamasi įveikti pasirinktus maršrutus.

dviejų dienų gero oro tarpsnį alpinistai gavo praėjus savaitei nuo atvykimo. Įkopimui pasirinkę Guillaumet bokštą Fitz Rojaus masyve, Montis Magia alpinistai savo akimis ir rankomis įsitikino, kad dėl tokių kalnų verta trenktis net į kitą pasaulio kraštą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam įkopimui prie lietuvių prisijungė ir viena stipriausių Kanados alpinisčių Dženė Olson (Jen Olson).

Pirmoji gero oro diena prasidėjo penktą valandą ryto - ketveriukė pajudėjo iš žemutinės stovyklos esančios 500m aukštyje.

Prieš pietus pasiekę 2000m aukštį, pirmą valandą alpinistai pagaliau pradėjo kopti stačia siena. Pasidalinę poromis - Saulė su Džene ir Gediminas su Arūnu - jie užtikrintai įveikė sudėtingiausią atkarpą ir devintą valandą vakaro nuo 2579 metrų aukščio Guillaumet viršūnės džiaugėsi paskutiniais saulės spinduliais. Virvėmis nusileidę į kitą kalno pusę Montis Magia alpinistai antrą valandą nakties pasiekė aukštesniąją stovyklą.

Šiuo metu ekspedicijos dalyviai kantriai seka orų prognozes ir laukia progos kopti į dar vieną įspūdingą auksinio granito bokštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų