REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos pareigūnai pirmadienį apkaltino „IKEA International“ Švedijos vadovą bandymais išsireikalauti kyšį iš vietos verslininko, kuris norėjo išsinuomoti plotą viename IKEA prekybos centre, rašo „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausias tyrimas yra dar vienas smūgis mažmeninės prekybos milžinei, kuri skyrė milžiniškas investicijas į Rusiją. Praėjusiais metais kompanijos įkūrėjas Ingvaras Kampradas pripažino, kad kompanija Rusijoje „nukrypo nuo kurso, o kiek vėliau IKEA prisipažino, kad vienas iš vyresniųjų vadybininkų Sankt Peterburge mokėjo kyšius.

REKLAMA

Neįvardintas 35-erių vienas IKEA vadovų kartu su kitais dviem įtariamais kolegomis, vasario mėnesį siekė gauti 6,5 mln. rublių kyšį iš vieno verslininko, kad būtų pasirašyta nuomos sutartis Maskvoje esančiame IKEA prekybos centre MEGA, teigė Rusijos vidaus reikalų ministras Rašidas Nurgalijevas.

Rusijoje IKEA yra atidariusi per tuziną MEGA prekybos centrų, kuriuose paprastai yra IKEA parduotuvė bei didžiuliai maisto prekių supermarketai, elektronikos ir kitų prekių parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos atstovai pranešė, kad verslininkas apie incidentą informavo policiją, kuri sulaikė su incidentu susijusį 43-ejų Turkijos pilietį. Pareigūnų teigimu, kyšio reikalavimu įtariamas Švedijos pilietis šiuo metu yra išvykęs į užsienį.

„Mes žinoma, kad vyksta policijos tyrimas dėl buvusių IKEA darbuotojų, tačiau apie atskirų asmenų bylas negalime nieko komentuoti“,–  teigė IKEA atstovas spaudai Josefinas Thorellas.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino kovoti su kyšininkavimu ir pagerinti verslo sąlygas šalyje, tačiau iki šiol Rusija nepakilo tarptautiniuose korupcijos reitinguose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų