REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Propaganda garsėjanti Baltarusija stebina tuo, kaip moka pateikti faktus ir formuoti neigiamą savo piliečių nuomonę apie Vakarus. Pasižiūrėjus vieną iš valstybinės televizijos laidų „Žmogaus teisės. Požiūris į gyvenimą“, susidaro įspūdis, kad blogiausia, kas gali nutikti žmogui – tai gimti ir gyventi Vakaruose.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pateikia įdomiausių reportažo vietų pažodinį vertimą:

Vakarai vis giliau pasineria į krizę, ateina vis labiau nerimą kelianti informacija. Mums su jumis reikia suprasti, kad niekas ten kainų nereguliuoja ir niekas nesuteikia nemokamos gyvenamosios vietos, kaip pas mus, Baltarusijoje. Vakarų pasaulio piliečiai dabar nežino, ką daryti: iš vienos pusės, reikėtų eiti ieškoti darbo ir virtuvės „bomžams“, kur duoda po vieną puodelį „bomžų“ sriubos ir gabalėlį duonos, iš kitos pusės – labai baisu apskritai gyventi, todėl kad policija ten veikia tokiais būdais, kad mums Baltarusijoje tokie dalykai net baisiausiame sapne nesisapnavo.

REKLAMA

Demonstrantų šaudymas ten pas juos yra įprastas policijos veiksmas, o po to seka teismas ir nuosprendis, pagal kurį skiriama arba didžiulė bauda, arba kalėjimas, arba ir tas, ir tas.

Ekonomika ir socialinės Vakarų pasaulio šalių programos braška: jau kelerius metus tarp euro ir dolerio vyksta arši kova. Amerikiečiai iš visų jėgų pačiais bjauriausiais būdais bando dabar „užversti“ eurą, kad doleris išgyventų ir vėl taptų vienintele pasaulio valiuta.

REKLAMA
REKLAMA

Mes Baltarusijoje turime gerai apskaičiuoti šios vos gyvuojančios valiutos supirkimo būtinybę.

Tik priminsiu, kad visai neseniai Aleksandras Lukašenka visus mus, Baltarusijos piliečius, perspėjo apie dolerio supirkimo grėsmę, nes tai absoliučiai nepatikima valiuta, taip kad žiūrėkite, kad vėliau nebūtų jokių pykčių ant jo, kad neva žinojo ir neperspėjo. Sprendimą reikia priimti mums visiems kartu ir kiekvienam atskirai.

Šiandien parodysiu šiokią tokią statistiką, pagal kurią pamatysite, kad jau ir Prancūzija yra ant valstybės defolto ribos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas daug rimčiau, nei atrodo. Tai Nicolas Sarkozy, įtraukusio savo tautą į karą Irake, Afganistane, Libijoje, kaltė. Prancūzijoje masiškai atleidžiami žmonės, nėra kaip išmokėti atlyginimų „biudžetininkams“. N. Sarkozy – JAV statytinis, o jo pagrindinis tikslas – sugriauti Europos Sąjungą.

Amerikos naujoji pasaulio taika jau darbotvarkėje: naujos pasaulio tvarkos strategiją diktuoja pagrindinės globalinės, ekonominės, politinės ir karinės jėgos, niekas neįvyksta atsitiktinai, įvykiai manipuliuojami: karai, finansinės krizės, terorizmas ir kiti sukrėtimai įgyvendinami realiu laiku, pasaulinė finansų krizė – nėra atsitiktinumas. Tai gerai suplanuota politika, kad būtų perduoti dideli turtai į vienas rankas. Tai tiesa, gerbiami žiūrovai, toks jausmas, kad aš dabar išverčiau tekstą ne iš Vakarų šaltinio, o A. Lukašenkos kalbą, kurią jis pasakė iš JTO tribūnos, kai jis kalbėjo apie vieno polio pasaulio su JAV priešakyje sukūrimo rezultatus. Visi pamename, kad Vakarai buvo sukrėsti tos kalbos.

REKLAMA

Įvykiai Graikijoje, Italijoje, Islandijoje, Libijoje – visa tai kruopščiai suplanuoti karai. Čia jau kalbama apie vienintelės pasaulio vyriausybės, pasaulio užsienio reikalų ministerija bus tituluota JTO, vienintelė pasaulio ginklų žinyba bus Pentagone, visos suverenios nacionalinės valstybės bus likviduotos per karus, visos nacionalinės kultūros bus sunaikintos, bus tik dvi tautos – ponai, t.y. auksinis milijardas ir vergai – juos aptarnaujantys. Planetoje bus išsaugota tik viena kalba – anglų arba pasigailėtina amerikiečių, visos kitos kalbos bus paskelbtos mirusiomis kaip lotynų. Gimstamumas taip pat bus kontroliuojamas, kad vergai negalėtų daugintis.“

Reportažą galite žiūrėti čia.

Balsas.lt ir ankščiau publikavo Baltarusijos agitacinių reportažų pavyzdžių:

Agitaciniai reportažai Baltarusijoje: pas mus viskas gerai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų